Rabarberihooajal on rabarberimagustoidud pea kohustuslikud. See roosakasrohelise varrega kevadine tulija on üks mõnusamaid ja maitsvamaid saagivilju üldse ja oma erksalt hapuka olemisega aitab kooke, magustoite ja ka soolaseid roogasid ilmekaks ja nüansirohkeks muuta. Siin munavalge-kaerakoore vahus on rabarberil kanda just hapuka ja tänu kardemonile ja magusvürtsise aktsendi lisamise roll. Vanillitäpiline kaerakoore vaht on oma olemuselt selline klassikaliselt magus kohev vaht, mis lausa küsib hapuka lisandi järele. Viimatinimetatud rollitäitmise eest hoolitseb siin koosluses loomulikult rabarberi-kardemoni kaste. Magustoidule võid kaunistuseks sättida peale veel veidi murendatud beseed, mis lisab õhulist krõbedat tekstuuri ning lisaks pakkuda ladyfinger tüüpi küpsist.
minutit + rabarberikastme jahutamiseks vajalik aeg
35%-list koort)
kastrulis valge vein koos suhkruga. Lisa tükeldatud rabarber ning lase keema
tõusta. Lisa ka kardemon ning lase vaiksel kuumusel ilma kaaneta ca 10-15
minutit keeda kuni rabarber on pehmeks keenud. Tõsta kastrul tulelt ja jahuta.
vahustamise pealt lisa suhkur ning vahusta siis munavalge kuni püsivate
tugevate tippude tekkimiseni. Vahusta teises kausis kaerakoor (või tavaline
vahukoor) kohevaks vahuks. Lisa vanilliseemned ja ühenda mõlemad vahud. Sega
ettevaatlikult alt üles tõstes munavalgevaht kaerakoorevahuga. Tõsta kihiti
vaheldumisi rabarberikastmega magustoidupokaalidesse. Puista peale purustatud
beseed, paku juurde ladyfinger
küpsiseid ning soovi korral kaunista melissilehtedega.
Postitus sündis koostöö DanSukkeriga.
Vasta