Imeliselt soe mainädal on kõik rohelised lehed pannud turbokiirusel kasvama. Kui vaid paar nädalat tagasi tuli naadipoegade leidmiseks lausa maha kükitada, et neid kuivanud lehtede seest üles leida, siis nüüd on kuum maikuine päike talv läbi kogunenud kasvuenergia nagu paisu tagant valla päästnud ja sooja päikese toel kasvab kogu roheline mass nii, et peaaegu on juba kasvamise raginat kuulda. Kevadlilled õitsevad nii kiirest ära, et vajab kiiret reageerimist õitele pihtasaamine. Päeva pärast võib eest leida juba äraõitsenud lilled. Sel kaunil pühapäeval kavatsen mina igal juhul nurmenukke, võililleõisi, nõgest ja laugulisi korjata ja nii süüa kui ka kuivatamiseks kõrvale panna. Hetkel on kõik umbrohulised eriti vägised ja energiast pakatavad.

Ka karulauk on oma kasvumaratoniga üsna varsti finišisse jõudmas, seetõttu tasuks kindlasti seda kevade staari veel südamest nautida. Karulaugupesto on meie pere toidulaual juba mitmendat nädalat aukohal, aga lisaks tasuks veel järele proovida hästi lihtsa ja väga maitsva pastaroa, kus põhiline maitse tuleb ka karulaugult, taustajõududeks aga oliiviõli, parmesan ja piiniaseemned. Hästi lihtne ja väga maitsev!

Pappardelled karulaugu-oliiviõlikastme, parmesani ja
piiniaseemnetega
3-4-le
Valmistamisaeg: 15
minutit
Suur peotäis karulaugulehti
1 dl oliiviõli
1 küüslauguküüs
250 g pappardelle pastat
Peotäis piiniaseemneid
Riivitud parmesani
Sidrunimahla
Soola ja pipart
Haki karulauk jämedalt, tõsta purustajasse või
blenderisse, lisa oliiviõli, küüslauk, sidrunimahl ja püreesta kõik ühtlaseks.
Maitsesta soolaga. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele. Kurna sõelal ja
tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale. Sega pasta karulaugukastmega. Lisa
piiniaseemeid ja riivitud parmesani. Sega kõik läbi ja tõsta pastataldrikutele.
Viimistle soola ja pipraga. Riivi peale veel parmesani ja serveeri kohe.

Seega, kuni kestab kevadine karulauguaeg, tuleb sellest viimast võtta ja pikast talvest väsinud keha mitmevägiste umbrohtude toel taas krapsakaks vormida. Nautige!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.