Nuudliroa valmistamise päevad kipuvad meie peres ikka rõõmupäevad olema. Kana ja köögiviljad on ilusaks täienduseks nuudlitele ja üldjoontes võib kindel olla, et järgmiseks päevaks ülejääke ei teki. Kogustest sõltumata, sest ikka ampsab õhtu jooksul keegi möödaminnes paar suutäit, kui rooga on pisut pannile alles jäänud. Tore on selle roa juures see, et liigset vaeva ta ei nõua ja samas saab nuudlite juurde ka päris ilusa koguse köögivilja sokutada, mida selle roa puhul keegi ei kipu taldrikuservale nokkima.
Nuudliroa valmistamise puhul on võtmekomponendiks kaste, mille võib kokku segada soolasust andvast sojakastmest ja kergelt tulist maitset lisavast Maggi tulisest ketšupist. Nipet-näpet veel maitseks lisaks ja mõnus kaste nuudlitele, kanale ja köögiviljadele pealekallamiseks ongi valmis. Kes armastab kergelt suitsust maitset, võib lisada veel veidi Worcesteri kastet. Aga ka ilma selleta maitseb hästi.
Kana-nuudliroog köögiviljadega
Koostisosad
- 300 g ramen-nuudleid
- Väike jupp ingverit hakituna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1 suurem kanafilee õhukeste ribadena
- Pool Hiina kapsa pead ribadeks lõigatuna
- 2 keskmise suurusega porgandit ribadena
- 1 väiksem brokoli õisikuteks jagatuna
- 2-3 sl sojakastet
- 2 sl Worcesteri kastet soovi korral
- 2-3 sl Maggi Hot ketšupit
- 1 sl suhkrut
- 1-2 tl seesamiõli
- Soola ja pipart
- Hakitud rohelist sibulat
- Õli praadimiseks
Valmistamine
- Kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi ning keeda nuudleid paar minutit. Kurna ja sega siis seesamiõliga ja tõsta kõrvale.
- Sega kokku sojakaste, Worcesteri kaste, ketšup ja suhkur. Sega kuni suhkur on lahustunud. Tõsta kaste kõrvale.
- Kuumuta pannil õli ning tõsta siis pannile küüslauk ja ingver. Prae kiirelt umbes minuti jooksul läbi ja lisa siis pannile kanaribad. Prae kanafilee läbi, kuni see on värvi muutunud ja läbi küpsenud. Selleks kulub umbes 5 minutit. Lisa pannile Hiina kapsas, porgand ja brokoli. Prae läbi, kuni köögivili on poolküps, kuid veel krõmpsuv umbes 5 minuti jooksul. Kalla kana ja köögiviljad üle eelnevalt kokku segatud kastmega, sega läbi ja lisa siis pannile nuudlid. Kuumuta pannitäis veel kord läbi, puista üle värske hakitud rohelise sibulaga ja serveeri kohe. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.
Vasta