Esmapilgul suhteliselt ilmetu välimusega juustune kuum lumekrabiga on tegelikkuses tõeline maitseüllataja. Pidulaua staar või ka pühapäevaõhtune kõhupaitaja. Mõnusalt venivaks sulanud juust koos lumekrabiga kreemises kastmes, mida ilmestamas suitsune paprikapulber – see kõlab kokku suurepäraselt! Kõik, kes proovisid, seda koheselt ja juurde soovisid.

Sulanud juustuse katte alla on peitnud end lumekrabi. Võib kasutada ka krabi, aga selle leidmine on päris keeruline ja Vici lumekrabi on siin dipikastmes vägagi arvestatavaks asenduseks. Vici lumekrabi valmistamisel on kasutatud Alaska vetest püütud mintaid. Miks see on oluline? Aga seepärast, et Alaska merevesi on üks maailma puhtamaid ja kalad on kasvanud loomulikes ja looduslikes tingimustes. Nende püüdmine ei häiri meie ökosüsteemi tasakaalu, kuna Alaska kalapüük on teadlaste poolt rangelt jälgitud ja reguleeritud nii, et kalapüük oleks jätkusuutlik kalade juurdekasvu silmas pidades. Vici lumekrabipulgad on valmistatud surimist. Surimi on teisisõnu kala-hakkliha ja seda valmistatakse Alaska vetest püütud mintai lihast. Vici surimitoodete puhul on tegemist on igati kvaliteetse, valgurikka ja vähekalorilise toodetega, milles on kõikidest siin müüdavatest samalaadsetest toodetest kõige suurem osakaal surimit ehk puhast kvaliteetset kala.

Seega, kui soovid üht lihtsalt valmivat, küllusliku, sulanud veniva juustuga dipikastet, siis üks suurepäraselt maitsev variant on just siin. Säti kasvõi jõululauale.

Külluslik soe juustu-dipikaste lumekrabiga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 150 g toorjuustu toasoojana
  • 2-3 sl hapukoort
  • 2-3 sl majoneesi
  • 200 g riivitud täisrasvast juustu riivituna
  • 2-3 küüslauguküünt hästi peeneks hakituna
  • ½ – 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 sl Worcesteri kastet
  • 250 g Vici lumekrabi väiksemateks rebituna
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat
  • Serveerimiseks tortillakrõpse krõbedat baquetti või nachosid

Valmistamine

  • Sega kausis toasoe toorjuust, hapukoor, majonees, riivitud juust, küüslauk, paprika, Worcesteri kaste ja väiksemaks rebitud krabipulgad. Lisa ka veidi sidrunimahla, soola ja pipart ning sega kõik korralikult läbi. Kalla ahjuvormi ja tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 20-25 minutiks, kuni vormitäis hakkab mullitama ja on läbi küpsenud. Serveeri soojalt ja paku juurde kas nachosid, tortillakrõpse või ka krõbedat saia.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.