Jõuluootuse aeg on vaatamata kehvadele lumeoludele siiski vääramatult lähenemas ja tõenäoliselt mõlgub paljudel mõttes selle kõige tähtsama õhtu menüü. Tahaks ju midagi eriliselt head ja maitsvat. Lõpetuseks ka veidi midagi magusat.

Jõulude aja kohvilauale sobib hästi sättida kihiline küpsetamata kodujuustu-valge šokolaadi kook, kus krooniks või ka kirsiks tordil tarretatud metsmustikanektari kiht.

Sügavsinine ja küllusliku mustikamaitsega Biotta mestmustikanektar on mõnus ka niisama joomiseks, aga oma maitsesügavusega sobib selline kuldaväärt nektar hästi ka erinevate magustoitude ilmestamiseks. Kuna tegemist on naturaalse tootega, siis võiks seda võimalikult vähe töödelda. Siin, küpsetamata kodujuustukoogis, on vaja mustikanektarit ainult veidi soojendada, et želatiin korralikult sulaks ja pealmise kihi ära tarretaks. Keskmises kihis saavad kokku soolakas kodujuust ja magus valge šokolaad, mis oma maitsetega teineteist ilusti tasakaalu aitavad sättida. Põhjaks on koogil piparkoogist koogipõhi, mistõttu sobib see kook ideaalselt ka jõuluaega. Muul ajal võid valmistada koogi ka klassikalisest küpsisepõhjast.

Mustikakattega küpsetamata kodujuustu-valge šokolaadi kook piparkoogipõhjal

Valmistusaeg 20 minutes
Aeg kokku 4 hours
Portsjonit 8

Koostisosad

Koogipõhi

  • 150 g piparkooke või Digestive küpsiseid
  • 70 g võid sulatatuna

Vahekiht:

  • 400 g kodujuustu peenestatuna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 200 g valget šokolaadi
  • Vanillikaunast kraabitud seemneid
  • 3 lehte želatiini
  • Veidi piima

Mustikanektari kate:

  • 3 dl Biotta mustikanektarit
  • 3 lehte želatiini
  • Kaunistamiseks kookoshelbeid soovi korral

Valmistamine

  • Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle piparkoogid või küpsised köögikombainis ühtlaseks puruks. Sega sulatatud võiga ja surus siis küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale (kasuta 22-24 cm läbimõõduga koogivormi). Tõsta kõrvale.
  • Peenesta kodujuust ühtlasemaks. Vahusta koor. Sega kodujuust ja vahustatud koor ning lisa ka vanilliseemned või vanillisuhkur. Sulata vesivannil hakitud valge šokolaad ja nirista siis sulanud šokolaad pidevalt segades kodujuustu-vahukooresegu sisse. Paista želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta kastrulis veidi piima ja lahusta siis kuivemaks nõrutatud želatiinilehed kuumas piimas. Lisa pidevalt segades želatiini-piimasegu ülejäänud massile. Sega korralikult läbi, kalla koogipõhjale ja aseta siis jahedasse paariks tunniks tahenema.
  • Pealiskihi jaoks leota želatiinilehti mõned minutid külmas vees. Kuumuta siis väike kogus mustikanektarit kastrulis, tõsta želatiin veest välja ja nõruta veidi ning lahusta siis mustikanektaris. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud ja kalla siis juurde ülejäänud mahl. Sega läbi ja kalla ettevaatlikult vahekihile.
  • Tõsta jahedasse mõneks tunniks, kuni mõlemad kihid on tarretunud. Serveerides võid kaunistada kookoshelvestega.

Postitus sündis koostöös A. Vogeli tervisetoodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.