Praegusel keerulisel ajal on kindlasti üheks peavalu põhjustavaks probleemiks kodus toidu valmistamine. Kui tavapäevadel kerkis küsimärk üles argiõhtu toidukorra kohal, siis nüüd oleks koju piltlikult kokatädi vaja, kes nii hommikul, lõunal ja õhtul maitsvad ja kogu perele sobivad road ette kannaks. Mis seal salata, koolilõunatest tunnen ka mina puudust, sest koduõppel olev laps vajab toitlustamist ka siis, kui ma tavaliselt olin harjunud rahulikult oma töid tegema.

Aga mis seal ikka. Tark oleks leida olukorra lahendamiseks ideid, mis lihtsa vaevaga aitavad kõhtu täita ja mis sobiksid kogu perele. Mundris kartulid on üheks selliseks päästenööriks, mis ühe toidukorra aitavad edukalt üle elada.

Mundris kartulid ise on igati mõnus ja maitsev argiroog, millele saab juurde sättida erinevaid lisandeid ja kastmeid. Kartulid küpsevad ahjus tervelt koos koorega parajalt pehmeks umbes tunniga. Sel ajal jõuad rahulikult kastme valmis segada ja muidki toimetusi teha. Väga mõnusad jäävad kartulid kodujuustutäidisega, mida võid valmistada nii krevettide, tuunikala, suitsukala, heeringa või mõne muu oma lemmikuga. Siin retseptis sai täidisesse lisatud lumekrabi ja värsket kurki.

Mundris kartulid kodujuustu-lumekrabi täidisega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 suuremat või 4 keskmise suurusega kartulit
  • 200 g kodujuustu
  • 100 g lumekrabi tükeldatuna
  • 100 g värsket kurki tükeldatuna
  • 2-3 sl majoneesi
  • Värsket tilli hakituna
  • Soola ja pipart
  • Õli

Valmistamine

  • Pese kartulid hästi puhtaks ja vajadusel eemalda mustus või silmad. Piserda kartulitele õli ning puista veidi soola nii, et kartulid oleksid üleni õliga kaetud. Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsemisaeg sõltub kartulite suurusest. Sel ajal kui kartulid küpsevad sega kodujuust tükeldatud lumekrabi, värske kurk, till ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kui kartulid on ahjus pehmeks küpsenud jahuta neid veidi ja lõika siis noaga kartulitele ristlõige. Suru veidi sisu välja, et moodustuks süvend. Sinna sisse tõsta kodujuustutäidist. Selliseid kartuleid võid süüa koos koorega, mis on eriti mõnusalt krõbedaks küpsenud.

Retsept sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.