Kui veel mõni aeg tagasi oleks hetkel toimuv tundunud mingi veidra ebareaalse unenäona, siis eriolukorra teise nädala lõpuks hakkab tekkima nihe reaalsuses. Mingi kohanemine olukorraga, kus antud veidra ajajärgu puhul tuleb endale meelde tuletada, et päriselt elu nii ei käi. Tegelikult minu elu väga palju muutunud ei olegi. Sotsiaalse suhtluse – mul oli märtsis igaks nädalavahetuseks kokku lepitud kokkusaamine erinevate sõpradega – ärakukkumine on ehk kõige suurem muutus ja puudujääk. Samas on minusuguse vabakutselise jaoks, kes muidu igapäevaselt koduses kontoris/stuudios töötab, kõige suurem muudatus see, et nüüd tuleb töötada kodus koos suurema seltskonnaga. Perega koos olemine on ju iseenesest tore, aga tuleb tunnistada, et sellega kaasneb ka oma pere noorima teismeliseikka jõudnud noormehe järgi valvamine, kes ikkagi kipub koolivaheaja ja distantsõppe vahele võrdusmärki panema. Ehk siis oma tööd tehes tuleb valvata, et tema koolikohustused ikkagi õigeks ajaks tehtud saaksid. Ja siis veel ka see, et kõik, kes nüüd kodus on, tahavad ka mitu korda päevas süüa. Kuigi minu töö on toidu ja toiduvalmistamisega seotud, siis ei haaku see sugugi ideaalselt pere toiduvajadustega. Ja nii olengi kohati kehastunud kokatädiks, kes keset pooleliolevat tööd peab vahepeal pliidi ette kargama ja siis pere kõigile liikmetele sobiva toidu valmis nikerdama. Tunnistan ausalt, et kuigi mulle meeldib köögis toimetamine, siis eelistaksin seda pigem ikkagi pisut vähem intensiivses vormis teha.

Seepärast ongi päevakorral kõik need toidud, mida saab lihtsalt ja kiirelt valmistada. Ja mis kõigile pereliikmetele ka ühtmoodi hästi sobivad. Üheks selliseks toiduks, mis imehästi ka näiteks reedeõhtuseks pere ühiseks õhtusöögiks sobib, on ahjus üleküpsetatud nachod. Kui seda esimest korda tegin, ütles üks mu poegadest, et see moodustav maitsekooslus on täiuslik. Võib-olla tõesti, eriti kui olla Mehhiko köögi fänn.

Sellise pannitäie puhul on tõepoolest eeliseks see, et valmis saab selle toidu veerand tunniga ehk siis piltlikult möödaminnes saad perele õhtusöögi ka valmis visata. Mina kasutasin lihana valmiskujul müüdavat Oskari rebitud liha, samas võib siin koosluses ka lihtsalt läbipraetud hakkliha kasutada või lihtsalt liha lisamata jätta.

Kui aga kunagi jälle sõpradega kokkusaamised lubatud on, siis sobib selline plaaditäis ka ideaalselt sõpradega koos jagamiseks. Igaüks nokib siis vaagnalt täpselt sellise koosluse, mis talle kõige paremini sobib.

Nachod rebitud liha, mustade ubade ja avokaadosalsaga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 240 g Oskari rebitud sea- või veiseliha
  • 400 g nacho tšipse
  • 400 g purk musti või punaseid ubasid kurnatuna
  • 200 g tomatisalsa kastet
  • 3-4 värsket jalapenot tükeldatuna (võid kasutada ka purkitehtud jalapenosid)
  • 100 g juustu riivituna (võimalusel eelista cheddarit)
  • 2 avokaadot
  • laimimahla
  • Oliiviõli
  • Värsket koriandrit
  • Hapukoort soovi korral

Valmistamine

  • Määri ahjuvorm õliga ja laota sinna siis nachod ühtlase kihina. Sinna peale rebitud sea- või veiseliha. Kui soovid, võid liha enne lisamist segada pakis oleva suitsumaitselise BBQ kastmega. Samamoodi laota laiali ka oad, tomatikaste, riivitud juust ja jalapeno. Kui kasutad marineeritud jalapenot, lisa see alles siis, kui nachod ahjust välja tõstad. Tõsta plaaditäis ahju ka küpseta 200 kraadi juures umbkaudu 10-12 minutit.
  • Samal ajal kui nachod ahjus küpsevad, töötle avokaado viljaliha laimimahla ja oliiviõliga ühtlaseks massiks.
  • Tõsta nachod ahjust välja ja laota vormile veel avokaadokreemi ja värsket hakitud koriandrit. Soovi korral võid peale veel hapukoort niristada. Serveeri kohe ja naudi koduse seltskonnaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.