Kevad oma vääramatu jõuga on lõpuks ometi käes. Muru muutub iga päev järjest rohelisemaks ja mullast litsuvad end välja kõik elujõust pakatavad kevadlilled. Järjest enam hakkab pikaks veninud päev andma kinnitust sellest, et ürgne tärkamise jõud vallutab kogu loodust.

Samad muudatused mõjutavad ka meie igapäevaseid soove ja eelistusi ning talvetardumusest tulles tekib järjest enam isu rohe-rohelise ja värskusest pakatava toidu järele. Nüüd tasubki oma toidulauale sättida idusid, ohtralt värsket rohelist kraami ja toidulaud võiks ühtlasi pisut kergemaks muutuda. Nii aitad oma kehal talvetaagast vabaneda ja samas võid olla kindel, et toidulauale satub piisavalt väärtuslikke vitamiine, mis aitavad kevadväsimust peletada.

Seda idusalatit võid serveerida nii krõbedaks röstitud leiva- või saiaviilul või süüa iseseisva salatina kergeks vahepalaks. Kevadel proovi idusid süüa igapäevaselt. Nii turgutad oma keha ja aitad ära hoida kevadväsimuse tekkimist. Säti salatile juurde soovi korral veel üks pošeeritud muna

Roheline idusalat avokaado ja parmesaniga, seltsiks pošeeritud muna

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

  • 1 muna
  • 1 avokaado tükeldatuna
  • 100 g kurki tükeldatuna
  • Peotäis erinevaid idusid
  • Parmesani juustu riivituna
  • Salatilehti väiksemaks rebituna
  • Hakitud rohelist sibulat või murulauku
  • Salatikaste:

Salatikaste

  • 1-2 sl oliiviõli
  • ½ tl sinepit
  • 1 tl mett
  • Veidi sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Muna pošeerimiseks kuumuta kastrulis vesi keemiseni. Lisa sinna väike sorts veiniäädikat ja tekita vees ringjaid liigutusi tehes keeris. Löö muna väikesesse kaussi või tassi lahti ja libista muna keerise keskele. Keeda vaiksel tulel (nii et vesi kergelt võbeleb) 2-3 minutit, kuni muna on soovitud pehmusega. Tõsta kastrulist ja lase taheneda.
  • Salati jaoks sega tükeldatud avokaado ja kurk idude, väiksemaks rebitud salatilehtede ja parmesani juustuga. Lisa hakitud ürdid. Sega kokku salatikaste ning nirista siis salatile. Sega kõik läbi ja tõsta taldrikule. Lisa sinna pošeeritud muna ja serveeri kohe.

Retsept ilmus 2021. aasta kevadises Toit&Trend ajakirjas

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.