Minu hiljutisel reisil Istanbuli tutvustati meile traditsioonilist Türgi hommikusööki ja kõigi lemmikuks sai sel rikkalikul laual tomati ja paprikaga munahüüve, mil nimeks menemen. Mina ei olnudki sellest roast enne kuulnud ja peale maitsmist sai sellest koheselt üks lemmikuid ja tekkis kindel teadmine, et seda tahan kindlasti kodus järgi teha.

Tegemist on tegelikult väga lihtsa roaga, kus esmalt tuleb sibul, paprika (soovitavalt roheline, mida minul kahjuks sel korral ei õnnestunud leida) ja tomat pannil ära hautada ja sinna peale siis lahtiklopitud munad kallata. Selline köögivilja-munahüüve kui vaja kellelegi seletada. Maitsestamine ka ülemäära keeruline ei ole. Sobivad kuivatatud ürdid (mina kasutasin punet) ja tšillihelbeid. Suitsutatud paprika pulber teeks ka kindlasti ainult head. Menemeni serveeritakse koos saiaga, millega tõmmates siis seda munarooga suhu pistetakse. Lihtne ja samas nii mõnus hommikune suutäis. Jääb meil kindlasti kordamisele minevate toitude nimekirja. Ei jõua ära oodata, kui suvel oma kanade munadest menemeni valmistada.

Menemen ehk munahüüve tomatiga Türgi moodi

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 4 muna
  • Oliiviõli
  • 20 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • 1 roheline paprika tükeldatuna
  • 2 küpset tomatit hakituna
  • Näpuotsaga kuivatatud punet
  • 1 tl tšillihelbeid
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pannil õli koos võiga. Lisa tükedatud sibul ja paprika ning hauta 7-10 minutit. Lisa siis tükeldatud tomat ja hauta veel mõned minutid. Maitsesta pune, tšillihelveste, soola ja pipraga. Löö munad kausis lahti. Lükka pannil köögiviljad äärtesse ja kalla lahtliklopitud munad panni keskele. Vaikselt liigutades lase munadel hüübida ja sega lõpuks muna ja köögiviljad läbi.
  • Serveeri koos saiaga, millega tõmba munarooga endale lusika asemel suhu.
  • Afiyet Olsun!
Selline nägi siis välja autentne menemen, mida mulle Istanbulis pakuti.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.