Kohe-kohe sätin end koos blogiga jõulutoitude lainele, enne sooviks aga jagada üht lihtsat ja väga mõnusat retsepti, mille avastasin siis, kui Thai Choice toodetele retsepte välja mõtlesin ja uusi maitseid kokku kombineerisin.

See on parajalt vürtsikas näputoit ehk kookospiimas marineeritud ja krõbedas paneeringus küpsetatud kanaribad. Nipiks on siin maitsetihe punase karri pasta, millega on maitsestatud nii kanaliha kui ka dipikaste. Teiseks nipiks on kanaliha kookospiimas marineerimine, mis aitab liha hästi mahlaseks ja mahedaks muuta. Paneeringuks on kasutatud panko paneeringu ja röstitud sibula segu, nii jääb see eriti mõnus ja maitseküllane. Röstitud sibulat leiad hästi varustatud kauplustest ja tavaliselt paiknevad nad maitseainete osakonnas. Kui satud IKEA kauplustesse, siis ka seal toiduosakonnas müüakse röstitud sibulat.

Vürtsikad kananagitsad Tai punase karriga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 600 g kanafileed parjateks ribadeks lõigatuna
  • 3-4 sl Thai Choice kookospiima
  • 1-2 sl Thai Choice punase karri pastat
  • Soola ja pipart
  • 2,5 dl panko paneeringut
  • 1,5 dl röstitud sibulahelbeid
  • Õli

Punase karri-hapukoore dipikaste

  • 1 sl Thai Choice punase karri pastat
  • 2 dl paksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • Näpuotsatäis soola
  • Tšillihelbeid
  • Laimimahla ja laimisektoreid

Valmistamine

  • Alusta kanaliha marineerimisest. Selleks sega omavahel kookospiim, punase karri pasta, sool ja pipar. Tõsta sinna segu sisse kanaliha ja jäta mõneks tunniks kuni üle öö marineerima.
  • Sega omavahel panko paneering ja röstitud sibulad. Vajadusel töötle röstitud sibul köögikombainis pisut peenemaks. Tõsta kanaribad paneeringu sisse ja veereta neid nii, et nad oleksid üleni kaetud.
  • Piserda ahjuplaadile veidi õli. Laota sinna ahjuplaadile ka kanatükid. Piserda kanatükke õliga ja tõsta eelkuumutatud 220 kraadisesse ahju. Küpseta 7-10 minutit, keera siis kanatükid ümber ja küpseta veel teist samapalju, kuni kana on kuldne ja krõbe. Tõsta ahjust.
  • Sega kokku dipikastme ained ja maitsesta endale parajaks. Serveeri dipikastet koos krõbedate kanaribadega. Juurde võid sättida veel laimisektoreid.

Retsept sündis koostöös Thai Choice toodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.