Sõbrapäev, vastlapäev ja peatselt ka EV sünnipäev on lähenemas ja kuigi sel aastal tõenäoliselt mingeid suuremaid üritusi ja kokkusaamisi ei ole mõistlik korraldada, siis kodustes oludes ja oma kõige armsamatega saab ikka vaikselt tähistada. Ja nagu iga tähistamise puhul käib sellega kaasas ka pisut pidulikumalt kaetud laud ja maitsvad suupisted.

Hästi lihtne ja mugav on lauakatmist planeerida kasutades Rimi e-poodi. Kui sul on olemas Rimi kliendikaart, siis registreeri kindlasti ka e-poodi kasutades, sest siis laienevad kõik ahvatlevad pakkumised ka sulle. Lisaks läheb veebruarikuus kõigi e-poes registreeritud kontode omanike vahel loosi 10×100 eurot. Mina käisin ja kolasin seal poes päris tükk aega ja varusin mitu head kotitäit erinevat head-paremat kraami, mille seas palju lemmikuks saanud mõnusaid tooteid.

Pidupäevasele hommikusöögilauale võib sättida mõnusalt kerged meresoolaga riisigaletid avokaadokreemiga, millele maitseks veel pestot lisatud, külmsuitsulõhe, vutimuna, idude ja edamame ubadega. Minu üheks kindlaks lemmikuks on just edamame oad (need on teisisõnu noored sojaoad), mida leiab sügavkülmaletist. Edamame oad on supertoit, mis on kvaliteetse taimse valgu allikas. Neid võib lihtsalt üles sulatada või kergelt aurutada, sest pakendis on juba eelkeedetud edamame oad. Rimist tasub alati toidukotti ka avokaadot poetada, sest linna parim avokaadovalik on kindlasti just Rimist kas siis võrgus, lahtiselt või alusel.

Riisigaletid avokaado-pestokreemi, külmsuitsulõhe ja vutimunadega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 riisigaletti meresoolaga
  • 1 suurem avokaado
  • 1-2 tl pestot
  • 70 g õrnsuitsu lõhefileed
  • 2 vutimuna keedetuna
  • Edamame ubasid
  • Veidi sidrunimahla
  • Idusid
  • Kappareid soovi korra
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Poolita avokaado ja tõsta viljaliha lusikaga välja. Lisa sellele 1-2 tl pestot ja töötle kahvliseljaga ühtlaseks kreemiks. Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Sulata edamame oad või tõsta korraks keevasse vette ja jahuta siis kiirelt külma vee all. Pudista oad kauntest välja.
  • Säti riisigaletile avokaadokreemi, sinna peale säti lõhefilee ja poolitatud vutimuna. Lisa ka edamame oad, idusid ja soovi korral veidi kappareid. Viimistle paari keeru musta pipraga ja serveeri kohe.

Kui soovid aga nutikalt valmistuda pidude ja suupistete hooajaks, siis tasub varuda erinevaid võileivakatteid, mille abil saad hästi lihtsa vaevaga ja kiirelt värvilised ja ahvatlevad suupisted valmis meisterdada. Leivakatteid leiab nii Selection by Rimi, I love Eco või Rimi köögi valmistoodete valikust.

Siin on valik suupisteid, kus leivana kasutatud krõbedaks röstitud kiviahju baguette´´ i ja ülevalt alla liikudes on leivakatteks Rimi köögi lõhe-juustumääre kalamarja ja edamame ubadega, Rimi köögist juustu-küüslaugumääre tomatiga, ülal retseptis kirja pandud avokaadomääre pestoga koos vutimunaga, Rimi porgandipesto prosciuttoviiluga, Rimi köögi hummus camembert juustuga ja veisemaksapasteet kurgisalatiga. Kogu selle valiku kokkupanek võtab aega vaid mõned minutid ja maitseküllust ning silmailu jagub ka kõige nõudlikumale maitsele.

Siin on valik tooteid, mille abil on suupistevaagna valmistamine lihtne nagu lapsemäng

Veelkord meeldetuletuseks, et veebruarikuus tasub Rimi e-poest oste teha registreeritud kasutajana, sest kõik need, kellel on kliendikaardiga seotud konto osalevad 10×100 eurose kinkekaardi loosimises.

Postitus sündis koostöös Rimiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.