Homme on sõbrapäev juba mitu nädalat on kõik poed roosa mudru sisse mattunud. Nojah, eks ta ole, et kõik tähtpäevad kipuvad alati ka kommertspoolele oma jalajälje jätma, aga samas ei ole midagi halba ka selles, kui oma armsatele taas tähelepanu pöörata. Isegi siis, kui sellega ei kaasne südametega sokkide või roosade mõmmide ostu.

Šokolaadikook on alati heaks lahenduseks ja millal siis veel kui sõbrapäeval tasuks end ja oma kõige armsamaid ühe maitsva koogiga hellitada. Selleks sobib väga hästi külluslik, siidise sisu ja tumeda šokolaadi kattega toorjuustu-šokolaadikook, kus maitselisa andmas Vana Tallinna liköör. Tõenäoliselt tuleb koogile lisada ka hoiatus sõltuvuse tekitamise kohta 😊

Nagu retsepti vaadates aru on saada, ei ole selle koogi puhul šokolaadiga kokku hoitud ja tulemuseks on tõeliselt rikkalik ja kreemine kook, mis säilitab oma mahlasuse ka paaril järgmisel päeval. Vana Tallinna liköör annab koogile mõnusat maitsesügavust, mis, nagu mainitud, võib nõrgema iseloomu puhul lisatüki tõstmata jätmise keeruliseks muuta. Aga vahel ju võib!

Sõbrapäevaks sobiv luksuslik toorjuustu-šokolaadikook Vana Tallinna likööriga

Aeg kokku 1 hour 20 minutes
Portsjonit 10

Koostisosad

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 50 g võid
  • 1 tl kakaopulbrit
  • Toorjuustutäidis:
  • 200 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
  • 400 g toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 4 suuremat muna
  • 0,5 dl Vana Tallinna likööri
  • Tumeda šokolaadi kate:
  • 100 ml 35%-list koort
  • 150 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
  • 3 spl Vana Tallinna likööri siia sobib väga hästi ka kreemliköör
  • Kaunistamiseks granaatõunaseemneid

Valmistamine

  • Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või. Sega või, küpsisepuru ning kakaopulber ja suru siis segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm-se läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures ca 5 minutit. Jahuta.
  • Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil. Sega omavahel toorjuust, suhkur, kakaopulber kuni ühtlase massi moodustumiseni. Sega ükshaaval sisse munad, lisa sulatatud šokolaad ning Vana Tallinna liköör.
  • Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseda 170-180 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta täielikult (vähemalt paar tundi kuni üleöö).
  • Katte jaoks kuumuta vahukoor, lisa tükeldatud šokolaad ja Vana Tallinna liköör. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla koogile. Lase kattel jahedas taheneda.

Postitus sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.