Lihtne ja samas alati aplausi pälviv kook, kus kreemine avokaado erkroheline sisu saab maitset ja magusust kondenspiimast, kreemisust vahukoorest ja toorjuustust ning särtsakat hapet laimimahlast ja -koorest. Valmistamine on jõukohane kõigile ja ahju ei ole vaja isegi soojaks ajada. Selle asemel tõsta kook sügavkülmikusse, kus ta mõne tunniga jäiseks ahvatluseks muutub.

Külmutatud avokaado-laimi kook kondenspiimaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 10

Koostisosad

Koogipõhi

  • 180 g Digestive küpsiseid purustatuna
  • 50 g võid sulatatuna

Avokaado-kondenspiima kiht

  • 200 g magusat kondenspiima
  • 3 keskmise suurusega küpset avokaadot
  • 400 g toorjuustu toatemperatuuril
  • 2 dl 35%-list koort vahustatuna
  • 2 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor
  • Kaunistamiseks kookoshelbeid ja riivitud laimikoort

Valmistamine

  • Koogipõhja jaoks purusta köögikombainis küpsised. Sulata või ja sega siis küpsisepuru võiga. Suru lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale.
  • Täidise jaoks vahusta koor kohevaks vahuks. Mikserda toasoe toorjuust ühtlaselt kreemjaks ja sega vahukoorega. Lisa ka kondenspiim, laimimahl ja osa laimikoorest. Püreesta avokaado viljaliha köögikombaini või purustaja abil ja lisa ka see. Sega kõik ühtlaseks ja kalla siis koogipõhjale. Tõsta sügavkülma vähemalt kuueks tunniks. Tõsta 15-20 minutit enne serveerimist kook toatemperatuurile ja kaunista kookoshelveste ja riivitud laimikoorega. Lõika kook kuuma vette kastetud noaga, nii saad lõigata ilusad sirge servaga tükid.

Postitus sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.