Kaheksajala carpaccio on šikk suupiste, mis sobib kaunistama iga pidulauda või pühapäevalõunat. Tegelikult on selle valmistamine tänu Nuchari eelkuumutatud ja paberõhukeseks lõigatud kaheksajalale lihtne nagu lapsemäng ehk siis toidutegemine on lühidalt kirjeldatuna kaheksajala pakendist väljavõtmine, kastme ainete kokkusegamine ja selle kastme kaheksajalale sättimine. Ei tundu ju liialt suure väljakutsena. Tulemus on igati pidupäeva vääriline – kergelt suitsuse maitsega seesam koos vürtsika ingveri ja tšilliga annab kaheksajalale hoopis teistsuguse ja väga nauditava maitsenüansi.

Kui oled vähegi aasiapäraste maitsekombinatsioonide armastaja, siis peaks see maitsekombo sulle hästi sobima. Samas võib sama carpaccio teha ka vahemerelise klassikalise maitsekooslusega, kus kastmeks segatud hakitud küüslauk, sidrunimahl ja veidi riivitud sidrunikoort ja oliiviõli. Tibake peterselli või punet, kaste kaheksajalaviiludele niristada ka lisaks ja taas üks suurepärane ja maitsev taldrikutäis valmis.

Kui oled vähegi mereannisõber, siis ei tohiks selline kombo sind külmaks jätta!

Aasiapärane kaheksajala carpaccio seesami ja ingveriga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 pakk Nuchari kaheksajala carpacciot
  • 1 sl seesamiõli
  • 1-2 sl sojakastet
  • Paar näpuotsatäit röstitud seesamiseemneid
  • Poole laimi mahl
  • 1 küüslauguküüs hakituna
  • Pool tšillit hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • Väike näpuotsatäis suhkrut soovi korral

Valmistamine

  • Sega kastme ained ehk seesamiõli, sojakaste, seesamiseemned, laimimahl, tšilli, küüslauk ja ingver. Võid lisada ka näpuotsaga suhkrut maitsete tasakaalustamiseks. Sega kaste korralikult läbi ja nirista veidi kastet taldrikule, millel kavatsed carpacciot serveerida. Laota taldrikule kastmele pakendist välja võetud carpaccio ja nirista kaheksajalale paar teelusikatäit kastet. Serveeri ülejäänud kaste koos kaheksajalaga, kust igaüks võib soovi korral veel kastet täiendavalt carpacciole niristada. Jäta veidikeseks maitsestuma. Naudi!

Kui sul tekkis nüüd tunne, et tahaks ka kodus sellist hõrku rooga katsetada, siis Nuchari eelkuumutatud tooteid leiab hetkel Kaubamaja Toidumaailmast, suuremates Selveritest, Keila Rõõmu kaubamajast ja Saue, Järva TÜ suurematest kauplustest.

Sama sarja toodetest leiad lisaks carpacciole veel beebikaheksajalgu ja kaheksajala kombitsaid. Kõik eelkuumutatud ehk kasutamisvalmis.

Postitus sündis koostöös Deline Gurmeetoodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.