Kevad muutub järk-järgult rohelisemaks ja umbes sama toimub ka minu hommikusöögitaldrikul. Armastan väga hommikuti köögiviljadega omletti süüa ja kui muidu sätin omleti sisse suvikõrvitsat, seeni, (kirss)tomateid, paprikat jm, siis kevade tulles hakkab sinna järjest sagedamini sattuma noor erkroheline kapsas ja karulaugu lisandudes ka see. Esmapilgul üsna ootamatu kombo, eksole!

Selline näeb väga sageli välja mu hommikusöögitaldrik

Aga ma julgustan katsetama, sest pannil esmalt võiga kergelt läbi praetud noor kapsas on munaga kombineerituna üllatavalt maitsev! Oma osa annab ka särtsakas karulauk, mille võib asendada oluliselt mahedama spinatiga. Ja üks väike saladus on sellel pannitäiel ka. Nimelt suitsutatud must pipar.

See suitsumaitseline must pipar on mu viimase aja üheks lemmikuks

Tunnistan, et nii kui ma seda maitsesin, siis koheselt ma ka selle lõksu jäin. See on täiesti hämmastav, kuidas väikeses näpuotsatäie suitsumaitselise musta pipraga saab erinevatele toitudele väga mõnusa lisanüansi anda, mille puhul 1+1=3 ehk siis see suitsupipar suudab mingi täiesti uue maitsekvaliteedi tekitada.

Tegelikult on Handon Gurmee valikus veel mitmeid väga kvaliteetseid ja mõnusaid maitseaineid. Suitsutatud paprika on ka väga-väga maitsev! Tasub lähemalt uurida SIIT

Seega, kui te soovite katsetada, siis varuge häid mahemunasid, noort kapsast, karulauku või spinatit, võid (praadida tasuks kindlasti võiga), rohelist sibulat, head kõvajuustu (nt Forte, Parmesan) ja suitsutatud musta pipart. Äkki leiate uue lemmiku 😉

Kevadroheline karulaugu-kapsa omlett väikese suitsupipra nüansiga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

  • 2 mahemuna
  • Väike sorts piima
  • 100 g noort kapsast õhukeste ribadena
  • Väike peotäis karulauku või beebispinatit jämedalt hakituna
  • Hakitud rohelist sibulat
  • Värskelt riivitud juustu
  • Tummine näpuotsatäis suitsutatud musta pipart
  • Soola
  • Võid praadimiseks

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi võid. Lase sulada ja prae siis kapsaribad koos rohelise sibulaga või sees läbi kuni need on läbipaistvad. Lisa pannile hakitud karulauk või spinat ja kuumuta korra läbi. Nüüd võid teha kahte moodi. Kui tahad paremini kokku hoidvat omletti, tõsta pannitäis pannilt ära, jahuta ja sega siis lahtiklopitud munaga. Samas võid ka munasegu otse pannile kallata. Maitsevahet väga ei ole, küll jääb aga eelnevalt munaga läbi segatud omlett paremini keeratavaks. Munasegu hüübimise ajal puista peale suitsutatud musta pipart ja riivi peenikese riiviga pannitäiele kõvajuustu. Võid munasegu pannilabida abil pisut liigutada, et hüübimata muna pääseks panniga kontakti. Kui pannitäis on peaaegu hüübinud, aseta pannile kaas veidikeseks peale, et kuumus läbi läheks. Valmis omlett võib olla mõnes kohast veel veidikene hüübimata, sest kokku keerates järelküpseb ta edasi. Küll võiks aga alumine pool olla kuldseks pruunistunud. Keera omlett kaheks või neljaks ja tõsta taldrikule. Puista peale veel värskeid ürte ja naudi kohe. Nii hea!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.