Olen taaskord Ukraina lainel ja keedan borši. Selle jõuetuse, ärevuse ja abituse vastu on küll keeruline mingit rohtu leida, aga vahel tundub, et selle ebaõiglaselt rünnatava maa toitu valmistades saab vähemalt veidikenegi oma toetust näidata ja mõttes igakülgselt toeks olla.

Kui eelmine SIIN kirja pandud borširetsept oli selline põhjalikum ettevõtmine, kus esmalt tuleb mitu tundi puljongit keeta ja siis saab alles supivalmistamise kallale asuda, siis siin on tänu Maggi valmis puljongikuubiku kasutamisele supitegu oluliselt lihtsam ja kiirem. Selle supi võid teha täistaimsena, aga kui soovid toekamat varianti, siis võib lisada ka näiteks eelmisest päevast järele jäänud tükeldatud liha, sinki või muud lihalist kraami. Vastavalt siis sellele, kas soovid täistaimset suppi või mitte, võid kasutada kas siis köögivilja- või kanapuljongi kuubikut. Kapsana võid kasutada punast kapsast, mis on toitainete poolest oma rohelisest liigikaaslasest veel rikkalikum. Peedi võid lisada nii keedetuna või toorena. Kui kasutad valmiskujul ostetud keedetud riivitud peeti, on supitegu eriti mugav ja lihtne.

Kiire taimne boršisupp

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

 • Pool punase kapsa pead õhukeste ribadena
 • 2 porgandit koorituna ja riivituna
 • 1 sibul hakituna
 • 2 sl tomatipastat
 • 3 kartulit koorituna ja tükeldatuna
 • 2 keedetud ja riivitud peeti
 • 1 sl äädikat
 • 1 liiter Maggi köögiviljapuljongit
 • 1-2 sl suhkrut
 • Soola vajadusel
 • Värskelt jahvatatud musta pipart
 • Värsket hakitud tilli ja rohelist sibulat
 • Õli praadimiseks

Valmistamine

 • Tõsta keedetud ja riivitud peet kaussi ja sega äädikaga. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil veidi õli ja hauta siis vaiksel kuumusel õli sees sibulat ja riivitud porgandit 5-7 minutit. Lisa tomatipasta, sega ja kuumuta läbi. Tõsta potti, kalla peale kuum puljong, lase keema tõusta ja lisa ka kapsas. Keeda umbes viis minutit ja lisa järgmisena kartul. Keeda, kuni kartul on pehme ja lisa siis supile ka riivitud peet. Maitsesta supp suhkru, värskelt jahvatatud musta pipra ja vajadusel soolaga. Serveerimisel paku juurde hapukoort ja hakitud värsket tilli ja rohelist sibulat.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.