See toit oli mul mõttes juba tükk aega. Ära märgistatud ja kindlasti proovimisele minevate retseptide loetelus. Sisetunne ei petnud. Tegemist on väga mõnusa panniroaga, kus maitset andmas Korea köögist tuntud kimchi ja gochujang pasta. Esmapilgul üllatav kooslus, sest lisaks tulevad pannile oma etteastet tegema veel kas siis bataat või meie oma rahvusmugul kartul, sibul, peekon, paprika ja muna. Tulemuseks on igati mõnus suud õhetama panev ja maitsemeeli ergutav ühepanniroog.

Gochujang pasta näeb välja selline ja seda leiab päris hästi suuremate poodide eksootiliste toitude riiulitelt

Siit ka küsimus. Inglise keeles on sellelaadse toidu nimetus kimchi potato hash. Proovisin eestindada sõna hash ja jäin hätta. Google translate annab vasteks räsi või haši. Eee…las ta jääb. Sama sei ole see hautis, vaid panniroog. Ega meil vist päris tabavat ühte sõna selle kohta ei olegi ja panniroog oligi see termin, millest paremat ei osanud ise välja mõelda. Aga nimi ei riku rooga ja olgu siis hash või panniroog, maitsev ja mõnus jäi see igal juhul.

Kartuli ja kimchi panniroog munaga

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 800 g bataati või kartulit kuubikuteks lõigatuna
  • 150 g kimchi´d
  • 1-2 sl gochujang pastat
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 100 g peekonit tükeldatuna
  • 20 g võid
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 4 muna
  • Rohelist sibulat hakituna
  • Seesamiseemneid

Valmistamine

  • Esmalt kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi ja keeda kuubikuteks lõigatud kartulit 5 minutit. Kurna sõelal.
  • Samal ajal sega kimchi gochujang pastaga. Lisa valge veini äädikas ja hakitud küüslauk.
  • Kuumuta pannil oliiviõli ja tõsta pannile peekon. Prae, kuni peekon on parajalt krõbe. Tõsta siis pannile kihiti sibul, sega peekoniga läbi ja sinna peale tõsta bataat või kartul. Kuumuta keskmisel kuumusel 4-5 minutit ilma segamata, kuni pannitäis on kergelt pruunistunud. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Lisa pannile vajadusel veel õli ja või ning lisa siis paprika ja kimchi. Sega pannitäis läbi. Kuumuta 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Tekita siis pannile süvendid ja löö sinna lahti munad. Võid panni nüüd kaanega katta ja lase munadel hüübida, kuni munad on soovitud küpsusega. Maitsesta munad soola ja pipraga ning puista pannitäiele serveerides juurde veel hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

Järgmisel korral katsetan tavalise kartuliga ja see retsept jääb igal juhul meie kodus kordamisele minevate retseptide nimistusse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.