Vürtsikad kebabilaastud on paljude lemmikud ja neid sobib sättida erinevatesse salatitesse ja muudesse kooslustega. Väga mõnusad jäävad need ka vrapi sisse keeratuna. Lisa veel kastmeid ja erinevaid köögivilju ning väga maitsev ja samas ka tervislik suutäis ongi valmis. Sobib hästi ka piknikule või matkale kaasa haaramiseks, kui see kokku rullida ja paberi sisse keerata.

Kui sulle meeldib kebab, aga soovid loomset toitu vältida, siis DAVA pakub väga mõnusa lahenduse kebabi asendamiseks. Nimelt on olemas täistaimne kebabi asendus, mille saad üsna lihtsa vaevaga valmistada ja mis maitseb ühtmoodi häsit nii neile, kes ainult täistaimset toitu eelistavad aga ka neile, kes soovivad lihtsalt vähem liha süüa. Meie peres läks see “kebab” küll väga hästi kaubaks ja seda sõid ka omnivooridest mehepojad kahe suupoolega. Küsisid lisa ka.

Taimne kebabiasendus on valmistatud hernevalgust. Lisaks on kaasas maitseainesegu, mis aitab taimsele kebabile mõnusalt vürtsika maitselisa anda. Selleks tuleb kuivatatud hernevalgu laastud esmalt segada vee, õli ja maitseainetega, lasta neil siis 10-15 minutit seista ja siis pannil mõned minutid praadida. Maitseb väga mõnusalt! Tummisemat maitset aitab lisada veel DAVA umami puistesegu, mis annab tortillatäidisele juustuse sügava nüansi veel lisaks.

Taimse “kebabi” ja köögiviljadega täidetud tortilla

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 pakk Dava NoKebabi
  • 4 tortillat
  • 2 tomatit sektoritena
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 2 porgandit ribadena
  • 2-3 sl Dava umami puistesegu
  • Salatilehti
  • Tšilli- või ürdimajoneesi
  • Soovi korral srirachat adžikat või muud vürtsikat kastet

Valmistamine

  • Sega omavahel 2 dl vett, 3 sl õli ning NoKebab pakis olev maitseainesegu. Tõsta sinna sisse NoKebab laastud, sega läbi ning lase 10-15 minutit paisuda. Võid vahepeal kausitäit segada, et see ühtlaselt paisuks. Kuumuta siis pannil keskmisel kuumusel õli ning prae NoKebab ribad mõne minuti jooksul läbi. Tõsta kõrvale.
  • Määri tortillale majoneesi, säti sinna peale salatirohelist, tükeldatud tomatid, porgandiribad ja sibularattad. Laota sinna ka NoKebab. Lisa mündi- või koriandrilehti ning puista peale Dava umami puistesegu. Soovi korral lisa ka vürtsikat kastet. Rulli tortilla tihedalt kokku. Söö kohe või haara kaasa piknikule või matkale.

DAVA NoKebabiga saab valmistada ka mõnusa ja maitsva silmailu pakkuva salati. Siin värvi- ja maitsekirevas taldikutäies saavad kokku erinevate rahvusköökide maitsed. Kui kebab viitab pigem Türgile või Araabia maadele, siis muud salatikomponendid on saanud inspiratsiooni Mehhiko köögist, kus avokaado ja mais on paljude toitude komponentideks. Lisandiks on siin veel röstitud paprika, mis oma magusa maitse ja mahlasusega annab salatile väga mõnusa maitsenüansi.

Täistaimne mehhikopärane kebabisalat

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 pakk DAVA NoKebabi
  • 2 punast paprika
  • 1 kollane paprika
  • 2 avokaadot
  • 4 sl maisi
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 200 g kirsstomateid
  • Dava umami maitsesegu
  • Salatirohelist
  • Tšilli- või ürdimajoneesi

Valmistamine

  • Kebabi valmistamiseks sega omavahel 2 dl vett, 3 sl õli ning NoKebab pakis olev maitseainesegu. Tõsta sinna sisse NoKebab laastud, sega läbi ning lase 10-15 minutit paisuda. Võid vahepeal kausitäit segada, et see ühtlaselt paisuks. Kuumuta siis pannil keskmisel kuumusel õli ning prae NoKebab ribad mõne minuti jooksul läbi. Tõsta kõrvale.
  • Röstitud paprikate jaoks poolita paprikad ja puhasta seemnetest. Piserda õliga. Selleks sobib hästi Dava spreiõli. Pruunista kas ahjus, pannil või kuumaõhufritüüris kuni nahk on tumedaks tõmunud. Tõsta õhukindlalt suletavasse karpi, lase jahtuda ja koori siis nahk. Tükelda paprika ribadeks.
  • Tõsta salatikausse salatirohelist, lisa poolitatud ja tükeldatud avokaado, poolitatud kirsstomatid, mais, sibul ning NoKebab ribad. Lisa majoneesi ning puista peale Dava umami puistesegu. Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös DAVA taimsete toodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.