Heeringaleib avokaado ja kodujuustuga

Esileht / Retseptid / Argipäeva sobivad road / Heeringaleib avokaado ja kodujuustuga

Heeringas on üks tänuväärne kala. Sobib hästi argipäeval lauale tõsta, samas sobib ka pidulauale. Heeringas aitab oma maitsega erinevaid suupisteid või salateid särama lüüa ja on samas ka hea südame-veresoonkonna tervisele, kuna rasvane kala sisaldab palju oomega-3 rasvhappeid.

Selline kodujuustu-avokaado ja heeringa kooslus toimib imehästi. Katteks pigem mahedamaitseline kombinatsioon annab heeringale võimaluse oma soolaka täidlusega hiilgav etteaste teha. Keedetud muna veel lisaks ja mõnus võileib ongi valmis. Sellist kombinatsiooni võid ka suupistena pakkuda. Siis tee lihtsalt väiksemaks lõigatud leibadele ühe priske heeringatüki ja vutimunaga sarnane kombinatsioon. Sobib hästi ka kõikide kalasõprade pidulauale.

Avokaado puhul tuleks ainult seda silmas pidada, et seistes kipub ta pruunikaks tõmbama. Seega sega avokaado-kodujuustutäidis kokku vahetult enne serveerimist ja piserda seda segu kindlasti ka sidruni- või laimimahlaga. Hape aitab pruuniks tõmbumist ka veidi vältida.

Heeringasuupisted kodujuustu-avokaadokattega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 100 g Viči heeringafileed
  • 100 g kodujuustu
  • 1 suurem küps avokaado
  • 1-2 sl majoneesi või hapukoort
  • Sidrunimahla
  • 2 keedetud muna
  • Soola ja pipart
  • Koorikleiba
  • Redise- ja kurgiviile

Valmistamine

  • Rösti palaleibasid kaks poolt koos rösteris. Jahuta. Sega kausis kodujuust, tükeldatud avokaado, sidrunimahl, majonees ja/või hapukoor ning sool ja pipar. Määri jahtunud leibadele kodujuustu-avokaadosegu. Tõsta sinna peale tükeldatud heeringas ja keedetud muna veerand.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.