Rullbiskviit ei pea alati olema magus. Väga maitsva ja hoopis teistmoodi rullbiskviidi saab ka soolasena ning muna-heeringakreemiga teha. Selline rullbiskviit sobib hästi EV pidulauale nautimiseks. Soovi korral võid biskviidi valmistamisel kasutada ka rukkijahu, nii saad tulemuseks leivamaitselise ja tumedama biskviidi. Heeringana kasutada Viči õlita heeringat, mis aitab kreemil paremini kooshoidvaks jääda ja sa ei pea eelnevalt heeringa õlist nõrutamisega tegeleda.
Rullbiskviidi põhja võid ka eelmisel päeval valmis teha, aga hoia seda siis rullikeeratuna, et oleks lihtsam biskviiti koos täidisega rulli keerata ilma, et biskviit murduma hakkaks.
Rullbiskviit heeringa-munakreemiga
Portsjonit 6
Koostisosad
- 3 suuremat muna
- 2 sl nisu- või rukkijahu
- 1 sl maisitärklist
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- Soola ja pipart
Heeringa-munakreem:
- 2-3 keedetud muna
- 200 g Viči õlita heeringat
- 150 g toorjuustu
- 2-3 sl paksemat hapukoort
- 1 tl sinepit
- Sidrunipipart
- Frillice salatit
- Kaunistamiseks heeringatükke ja keedetud muna viile ning hakitud ürte.
Valmistamine
- Vahusta munad näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis sega kuivained. Sega ettevaatlikult kuivained munavahu sisse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali ka küpseta 180-kraadises ahjus kümmekond minutit. Tõsta biskviit ahjust välja, kata pealtpoolt küpsetuspaberiga, keera ringi ja eemalda alumine küpsetuspaber. Keera biskviit soojalt rulli. Jahuta. Biskviidi võid ka eelmisel päeval valmis teha.
- Valmista heeringa-munakreem. Haki heeringas ja riivi või haki kaks keedetud muna. Sega toasoe toorjuust, hapukoor, heeringas, muna ja hakitud maitseroheline (nt till või murulauk). Maitsesta kreem sinepi ja sidrunipipraga. Määri kreem biskviitpõhjale ja lisa sinna peale veel frillice salati lehed. Keera küpsetuspaberi abil biskviit rulli. Tõsta alusele ning kaunista keedetud muna viilude, heeringatükkide ja hakitud värske tilli või murulauguga. Hoia serveerimiseni jahedas.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta