Üle pika aja jälle üks koogipostitus, sest lõpuks ometi on käes suve see aeg, kui hakkavad valmima suvemarjad.
See mõnus toorjuustukook ühendab endas karamellise toorjuustukihi, krõbeda koogipõhja ja katteks on hapukasmagusatest suvemarjadest ja mandlihelvestest kate. Karamelli täidlane magus maitse ja marjade mõnus hapukus annavad tulemuseks väga nauditava maitsekoosluse.
Karamelline toorjuustukook suvemarjadega
Portsjonit 8
Koostisosad
Koogipõhi:
- 100 g võid
- 2,5 dl jahu
- 0,5 dl suhkrut
- 0,5 tl soola
- Veidi vett
Karamelline toorjuustukiht:
- 400 g toorjuustu
- 300 g Jaani karamelli kondenspiima
- 3 muna
- Kate:
- 200-300 g suvemarju sõstrad, vaarikad vm
- 100 g mandlihelbeid
Valmistamine
- Koogipõhja valmistamiseks töötle tükeldatud külm või köögikombainis koos jahu, suhkru ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa veidi külma vett kuni moodustub tainapall. Tõsta tainapall toidukile sisse ja jäta 30 minutiks külmkappi. Rulli siis tainas jahusel pinnal õhukeseks ning kata sellega küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed. Aseta tainale küpsetuspaber ja kalla sinna peale raskus (nt herned või riis või spetsiaalsed küpsetusraskused). Küpseta 180 kraadi juures ca 7-10 minutit, tõsta siis raskus ära ja küpseta veel ca 5 minutit, kuni tainas on kuiv, aga ei ole veel pruunistunud.
- Sega toasoe toorjuust koos kondenspiimaga ühtlaseks ja lisa siis ükshaaval munad. Sega kõik ühtlaseks. Kalla täidis eelküpsetatud koogipõhjale ja tõsta ahju 170 kraadi juurde 15 minutiks, et täidis veidi taheneks. Tõsta siis kook korraks välja ja lisa marjad ning mandlihelbed ja küpseta veel 20-30 minutit kuni kook on läbi küpsenud.
- Jahuta veidi enne lahtilõikamist.
Postitus sündis koostöös Polven Foodsiga.
Vasta