Krõbedik on tõeline mugavusküpsetis, mis peaks olema
jõukohane kõigile neile, kes suudavad ahju sisse lülitada ja sahtlist kausi
välja võtta. Sega lihtsalt ained omavahel segamini, tükelda õunad, lao kõik
õiges järjekorras vormi ja küpseta valmis. Tulemuseks on aga imemõnus krõbeda
kattega ja mahlase sisuga magustoit, mis lausa sunnib lisaportsu järele
haarama. Pisut eriliseks ja ilmselgelt jõulumaitseliseks teeb selle vormi õuntele lisatud glögi, mis aitab
kogu maitsebuketi tuntavalt jõuluseks muuta. Krõbe kaerahelbekate on aga
klassika, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta. Eriti kui juurde pakkuda
vanillijäätist või -kastet.
jõukohane kõigile neile, kes suudavad ahju sisse lülitada ja sahtlist kausi
välja võtta. Sega lihtsalt ained omavahel segamini, tükelda õunad, lao kõik
õiges järjekorras vormi ja küpseta valmis. Tulemuseks on aga imemõnus krõbeda
kattega ja mahlase sisuga magustoit, mis lausa sunnib lisaportsu järele
haarama. Pisut eriliseks ja ilmselgelt jõulumaitseliseks teeb selle vormi õuntele lisatud glögi, mis aitab
kogu maitsebuketi tuntavalt jõuluseks muuta. Krõbe kaerahelbekate on aga
klassika, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta. Eriti kui juurde pakkuda
vanillijäätist või -kastet.
Jõulumaitseline
õuna-jõhvika krõbedik glögiga
õuna-jõhvika krõbedik glögiga
Kogus: 6-8-le
700 g õunu, tükeldatuna
200 g jõhvikaid
1 sl maisitärklist
1 tl piparkoogimaitseainet
4 sl rafineerimata suhkrut
1,5 dl Põltsamaa Glögi
Sidrunimahla
Purukate:
100 g võid
1,5 dl speltajahu või täistera nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5-2 dl rafineerimata suhkrut
Valmista esmalt purukate. Selleks mulju näppude vahel või koos
jahu, müsli, küpsetuspulbri ja suhkruga segamini, kuni moodustub ühtlane puru.
jahu, müsli, küpsetuspulbri ja suhkruga segamini, kuni moodustub ühtlane puru.
Sega omavahel tükeldatud õunad, jõhvikad, tärklis,
piparkoogimaitseaine ja suhkur. Kalla juurde glöggi, sega läbi ja tõsta
ahjuvormi. Tõsta ahjuvorm eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 10-15
minutiks. Sega vahepeal korra õunasegu.
piparkoogimaitseaine ja suhkur. Kalla juurde glöggi, sega läbi ja tõsta
ahjuvormi. Tõsta ahjuvorm eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 10-15
minutiks. Sega vahepeal korra õunasegu.
Tõsta ahjust välja ja kalla peale purukate. Tõsta vorm ahju
tagasi ja küpseta 30-40 minutit, kuni pealiskate on kuldpruun. Tõsta ahjust
välja ja jahuta veidi.
tagasi ja küpseta 30-40 minutit, kuni pealiskate on kuldpruun. Tõsta ahjust
välja ja jahuta veidi.
Serveerides võid juurde pakkuda vanillijäätist või
vanillikastet.
vanillikastet.
Postitus sündis koostöös Pauluns müslidega.
Vasta