Grillitud krevetid on niikuinii hõrk roog, kuid eriti mõnusaks muudab
selle mereannivarda Marie Rose kaste, milles pearollis majonees ja
ketšup, lisaks veel mitmeid maitseaineid. Marie Rose kaste on algselt
pärit Inglismaalt ja eriti populaarne oli see 1960.–1970. aastatel.
Reeglina kombineeritaksegi seda mereandidega, kõige sagedamini
krevettidega. Sellised krevetivardad sobivad hästi näiteks grillipeo
eelroaks või suupistelauale.
Grillitud krevetivarda Marie Rose kastmega
4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
500 g kooritud krevetisabasid
2 küüslauguküünt
½ sidruni mahl
Hakitud värsket peterselli
Oliiviõli
Soola ja pipart
Marie Rose kaste:
4 sl Maggi ketšupit vürtsikatele praadidele
3 sl majoneesi
Poole sidruni mahl
1 sl Worcesteri kastet
Näpuotsaga suitsutatud paprika pulbrit
Näpuotsaga Cayenne’i pulbrt
Soola ja pipart maitsestamiseks
Maitsesta
krevette sidrunimahla, hakitud küüslaugu ja peterselli, oliiviõli ning
soola ja pipraga. Jäta 1-15 minutiks marinaadi sisse maitsestuma. Samal
ajal sega valmis Marie Rose kaste. Selleks sega lihtsalt omavahel kõik
koostisained. Maitsesta kaste endale sobivaks. Patsuta krevetid
majapidamispaberiga kuivemaks ja lükka siis varda otsa. Kui kasutad
puidust vardaid, leota neid enne
vees. Grilli krevette kuumal grillil kiirelt mõlemalt poolt, mitte rohkem kui minut-paar. Serveeri koos Marie Rose kastmega.
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta