Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook

Esileht / Retseptid / Magustoidud / Mandlipõhjal rabarberi-rosé kattega kreemjuustu-valge šokolaadi kook
Häbelikult heleroosa ja igati suve algusesse sobiv kihiline
kook peidab endas mandlimaitselist aluskihti, millele laotub siidine kreemjas
kreemjuustu ja valge šokolaadi kiht. Maitsete viimistlemine jääb aga hõrgu
rosé-rabarberi pealiskihi kanda, mis oma delikaatses hapukasmagusas koosluses
muudab koogi tõeliselt nauditavaks kaunitariks. Selline kook peaks sobima ka
kõige nõudlikumale maiustajale ja pakkuma ühtmoodi nii silmailu kui
maitsenaudingut. 

Siidise lõpptulemuse eest hoolitseb siin koogis Goumet Clubi uus maitsestamata kreemjuust, mis on kreemisusega aitab koogi tõeliselt luksuslikuks muuta. Magus ja külluslik valge šokolaadi-kreemjuustu vahekihile annab omakorda õrnhapuka maitselisa rabarberist ja rosé veinist keedetud tarretatud pealiskiht.

Mandlipõhjal kreemjuustu-valge šokolaadi vahekihiga ja
rabarberi-rosé kattega kook
Kogus: 6-8-le
Valmistamisaeg: 20
minutit + tarretumiseks vajalik aeg
Põhi:
150 g mandleid
100 g datleid
30 g võid, sulatatuna
Vahekiht:
400 g Gourmet Club maitsestamata kreemjuustu
200 g valget šokolaadi
Veidi laimimahla
1 vanillikaunast kraabitud seemned või 1 tl vanilliekstrakti
Rosé-rabarberi kate:
3 dl rosé veini
2-3 rabarberivart
Paar viilu ingverit
2-3 sl suhkrut
2-3 lehte želatiini
Kaunistamiseks hakitud pistaatsiapähkleid ja kuivatatud
roosilehti
Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle purustajas või
blenderis mandlid ja kivita datlid ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud või, sega
läbi ning kalla saadud mass küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale (sobib ümar
20 cm läbimõõduga vorm või kandiline ca 10×20 vorm).
Vahekihi jaoks sulata hakitud valge šokolaad vesivannil.
Mikserda toasoe kreemjuust koos laimimahla ja vanillikaunast kraabitud
seemnetega ühtlaseks kreemjaks massiks ja lisa siis sinna sisse valge šokolaad
segu pidevalt segades. Kalla saadud mass eelnevalt vormi surutud põhjale, silu
pind ühtlaseks ning tõsta segu jahedasse tunniks-paarik, et see taheneks.
Pealiskihi valmistamiseks kalla kastrulisse rosé vein, lisa
tükeldatud rabarber, ingver ja suhkur ning lase keema tõusta. Keeda mõned
minutid ja jäta siis umbes viieks minutiks veel „tõmbama“. Kurna saadud mass
läbi sõela ja mõõda välja kas 2 või 3 dl vedelikku. Selle järgi arvesta
želatiinilehti ehk siis 1 dl vedeliku kohta võta 1 želatiinileht. Paisuta
želatiinilehti külmas vees kümmekond minutit ja lahusta siis kuumas rosé
veini-rabarberi tõmmises. Jahuta saadud vedelik toasoojaks ja kalla siis
ettevaatlikult ja vaikselt eelnevalt külmas tahenenud kreemjuustu-valge
šokolaadi kihile. Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid ja kuivatatud
roosilehti või muid meelepäraseid kaunistusi. Tõsta jahedasse tunniks-paariks,
kuni pealiskiht on tarretunud. Säilita jahedas.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.