Külluslik pashakringel
10-le
Valmistamisaeg: 3-4 tundi
Kringlitainas:
2 dl piima
30 g presspärmi
1 tl kardemoni
Riivitud sidrunikoort
Soovi korral sukaadi
1 tl soola
2 munakollast
1 dl suhkrut
100 g võid
500 g jahu
Kohupiimatäidis:
300 g kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
Vanillisuhkrut
Riivitud sidrunikoort
Paar peotäit rosinaid
Mett ja piima pintseldamiseks
Sega kokku kohupiimatäidise ained. Kalla täidis tainast punutud palmikute keskele süvendisse. Aseta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta 15 minutit. Alanda siis temperatuur 170 kraadini ja küpseta veel ca 40 minutit, kuni sai on kuldpruun. Enne serveerimist pintselda saia mee ja piima seguga.
Parim soojalt ja samal päeval.
Retsept ilmus 2017. aasta aprillikuises Oma Maitse ajakirjas.
Vasta