Kevade küpsemine on igal aastal midagi sellist, millest ei väsi ega tüdi. Iga päev oma tavapärast jalutusringi tehes saad jälgida, kuidas tärkab, ärkab, õitseb ja puhkeb talv läbi karges vaikuses tardunud loodus. Mul on olnud aastaid, kus kiire tempo tõttu on jäänud märkamata isegi toomingate õitsemine. See oli ehmatav kogemus ja mitte eales ei taha enam tajuda seda, kuidas kevad sinust on mööda kihutanud ilma, et sa oles tähelegi pannud.
Umbrohutoidud kuuluvad vältimatult kevade juurde. Ümbertmaja toidukorjamise mõnu on igal aastal üks nauditavamaid hetki. Kõik järsku vabaneb tardumusest ning hakkab taas vaikselt hingama. Aina kiirenevas tempos, sest kui esimesi liblesid ootad pikkisilmi, siis mõne nädala möödudes lokkab niitmata muru etteheitva lopsakusega kohe, kui paar päeva viimasest muruniitmisest möödas. Aga see kõik kokku on tegelikult nii magus ja nii nauditav. Umbrohust hetkel puudust tundma küll ei pea. Lokkab ja kasvab mis kole. Ja mida muud tarka umbrohuga veel ette võtta, kui see üheks vitamiinidest ja kevadisest jõust pungil pestoks suristada.
Vasta