Klassikaline Soome marjakook, milles saavad kõige paremal
moel särada hooajamarjad. Kooki sobib teha korraga
erinevate marjadega, sh sõstarde-pohlade-jõhvikatega. Valmistusviis on
universaalne ja tulemuses pettuma ei pea. Kuningannakoogi nimetus tuleneb aga
sellest, et põhjanaabrid nimetavad vaarika ja mustika segu kuningannaseguks.
moel särada hooajamarjad. Kooki sobib teha korraga
erinevate marjadega, sh sõstarde-pohlade-jõhvikatega. Valmistusviis on
universaalne ja tulemuses pettuma ei pea. Kuningannakoogi nimetus tuleneb aga
sellest, et põhjanaabrid nimetavad vaarika ja mustika segu kuningannaseguks.
2,5 dl maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsaga
soola
Kate:
soola
Kate:
300–400
g marju (mustikad, vaarikad, sõstrad jne)
g marju (mustikad, vaarikad, sõstrad jne)
Sega omavahel suhkur, jahuga segatud küpsetuspulber, vanillsuhkur ning sool. Lisa
jogurt ning sulatatud või. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega
marjad, suhkur ja tärklis ning kalla
tainale. Küpseta 180–200kraadises ahjus 25–35 minutit.
jogurt ning sulatatud või. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega
marjad, suhkur ja tärklis ning kalla
tainale. Küpseta 180–200kraadises ahjus 25–35 minutit.
Vasta