See on nüüd selline hõrgutav kook, mille puhul tuleks pere noorimatele esmalt mahlane kohupiimakook marjadega sisse sööta, siis pikk pai teha ja teise tuppa mängima saata. Et emmed-issid saaksid maiustama asuda 🙂
Sest Vana Tallinna toorjuustu-šokolaadikook ei ole kohe kindlasti laste kook. Küll on ta aga mahlane, rikkalik, mõnusalt vürtsikas ja hullutavalt šokolaadine. Tuleks vist veel hoiatada, et sõltuvust tekitav.
Kook moodustub kolmest kihist, küpsistest põhi, toorjuustune vahekiht ja siis šokolaadi ja Vana Tallinna kreemlikööriga viimistletud pealispind.
Vaja läheb:
1 pakk Kalevi kakaoküpsiseid
50 gr võid
250 gr tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
400 gr toorjuustu
2 dl suhkrut
3 spl naturaalset kakaopulbrit
4 suuremat muna
0,5 dl Vana Tallinna likööri
100 ml vahukoort
150 gr tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
150 gr tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
3 spl Vana Tallinna kreemlikööri
Riivitud šokolaadi
Purusta köögikombainis kakaoküpsised. Sulata või. Sega või ja küpsisepuru ning
vajuta 24cm-se läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi
juures ca 5 minutit. Jahuta.
Purusta köögikombainis kakaoküpsised. Sulata või. Sega või ja küpsisepuru ning
vajuta 24cm-se läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi
juures ca 5 minutit. Jahuta.
Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil.
Sega omavahel toorjuust, suhkur, kakaopulber kuni ühtlase massi moodustumiseni.
Klopi ükshaaval sisse munad, lisa sulatatud šokolaad ning Vana Tallinna liköör.
Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseda 170-180 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta
täielikult (vähemalt paar tundi kuni üleöö).
Sega omavahel toorjuust, suhkur, kakaopulber kuni ühtlase massi moodustumiseni.
Klopi ükshaaval sisse munad, lisa sulatatud šokolaad ning Vana Tallinna liköör.
Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseda 170-180 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta
täielikult (vähemalt paar tundi kuni üleöö).
Katte jaoks kuumuta vahukoor, lisa tükeldatud šokolaad ja
Vana Tallinna kreemliköör. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla
koogile. Lase kattel külmas korralikult kalgenduda.
Vana Tallinna kreemliköör. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla
koogile. Lase kattel külmas korralikult kalgenduda.
Tõmba koogi ääred vormi serva küljest lahti ning libist
suurema noa või spaatli abil kook koogialusele. Kaunista riivitud šokolaadiga,
granaatõuna seemnetega ja värskete mündilehtedega.
suurema noa või spaatli abil kook koogialusele. Kaunista riivitud šokolaadiga,
granaatõuna seemnetega ja värskete mündilehtedega.
Selle koogi võib ka mõni päev varem valmis teha, mahlasena püsib kook pikalt.
Vasta