Ikka hoidistamise lainel, aga nüüd juba raugevas tempos 🙂
Kuna sel aastal uputas suvikõrvitsatega ikka päris korralikult, siis olid eriti hinnas kõik sellised hoidised, kuhu saaks võimalikult palju suvikõrvitsat panna. Nii hakkaski silma aastaid tagasi kokaraamatu vahele pistetud Santa Maria retseptivihik, kus oli sees ka suvikõrvitsa-tomati-paprikahoidis.

Proovisin järgi ja sai väga mõnus. Muutsin vahekorda ehk kui algselt oli tomati-paprika-suvikõrvitsa vahekord 1:1:1 siis minu hoidis oli 2 osa suvikõrvitsat, 1 osa tomatit ja 1 osa paprikat. Suhkrut ja äädikat lisasin ka veidi. Tulemus meeldis sel määral, et nüüdseks olen juba mitu korda selle hoidise tegemise ette võtnud ja olen iga kord teinud kahekordse retseptis toodud koguse. Tulemuseks on selline mõnus mahe salat kergelt magusa maitsega.

Tegemine on lihtne ja kiire ning vaja läheb:
1 kg suvikõrvitsat
0,5 kg tomatit
0,5 kg paprikat
1 dl õli
2 spl äädikat
0,5 dl suhkrut
1-1,5 tl soola
jahvatatud musta pipart
soovi korral veid suitsutatud paprika pulbrit
vajadusel vett
Tükelda köögiviljad ja aseta potti. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta vaiksel tulel ca 15-20 minutit, kuni suvikõrvits on klaasjas ja pehme. Hoidis peab olema vedelikuga kaetud, vajadusel lisa vett. Aseta steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.