Tõeliselt tore on omada sõpru, kelle juures käies tuled koju tagasi alati mõne hea ideega.
Nii ka sel korral – rikkalikule ja ülimaitsvale suupistelauale oli ühe ampsuna sätitud must leib hapukoorega, millel tükk heeringat ning kaetud oli kogu leib praetud seente-sibula seguga. Pärit olevat see idee ja kooslus leedukate laualt.
Läbilõige ampsust – leib, hapukoor, heeringas, sibul-seened |
Mõnus suupiste käepärastest algainetest |
Eelroa mõõtu suupiste komponendid kõlavad kokku ülihästi ning vaadates neid lihtsaid ja igati kättesaadavaid algaineid, tuleb ainult peopesaga vastu otsaesist laksata – miks me küll ise pole selle koosluse peale tulnud!
Maitsed sobituvad just täpselt nii, et tekkiv kombinatsioon on 1+1=5 kategooriast.
Valmistuskäik eeldab seda, et tuleb hakkida sibul ja metseseened (või ka šampinjonid) hästi peeneks ja või-õli segus läbi praadida. Veidi soola ka maitseks. Vahekord sibulatel-seentel umbes 1:1.
Siis tuleb võtta viil musta leiba (eelistatult iseküpsetatud, nagu minul 🙂 ) leiva võiks kergelt pannil krõbedaks röstida, leivale lusikatäis paksu hapukoort, hapukoorele heerigatükk ja kõige peale seene-sibula segu, niipalju, kui suudad mahutada. Veidi rohelist sibulat või murulauku ka viimistlemiseks.
Enne ja pärast |
Proovige järgi.
Mina kavatsen selliseid suupisteid kasvõi saabuva EV aastapäeva lauale sättida. Tervitus lõunanaabrite poolt sobib hästi täidetud munade ja kiluvõileibade vahele.
Vasta