See kook on tõeline maiuspala šokohoolikutele ja kohvisõltlastele. Mina liigitun pigem sinna teise gruppi. Koogi ja magusaga on mul endiselt lood kehvavõitu, kuigi küpsetan teistele väga meeleldi.
Kohvi annab sellele koogile mõnusa mõrkja ja intensiivse lisamaitse. Üldmulje jääbki üsna mõrkjas, seepärast sobib hästi lisandiks värskest (või külmutatud) maasikast toormoos ja vaniljejäätis lisamaks veidi magusat nüanssi.
Retsept on Nami-namist, samalaadset šokolaadikooki olen teinud ka Kohviraamatust pärit retsepti järgi. Mina munasid ei vahustanud, meeldib just see paks kleepuv šokolaadine sisu 🙂
Vaja läheb:
200 grammi tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega)
30 ml kanget espressokohvi
1 pakk ehk 175 grammi võid
50 grammi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
5 muna
150 grammi suhkrut
Kalla kaussi kohvi ja pane sinna ka tükeldatud šokolaad ning või. Sulata šokolaad ettevaatlikult kuumaveevanni asetatud kausis koos teiste koostisosadega. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel kuivained ning lisa sulanud šokolaadisegule. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 40 minutit. Kook peab jääma seest veidi pehme, siis tuleb šokolaadikoogi mahlasus ja suussulav olek kõige paremini välja. Seda kooki käin vahepeal tikuga kontrollimas, et liiga ära ei küpsetaks (kui tikk ikka koogiseks jääb, siis kõik korras). Selle pehme sisu pärast on muidugi keeruline ilusat tükki lõigata, kuid meeldiv maitse ikka eelkõige, alles siis välimus 🙂
Saputa koogi peale tuhkruhkrut ja serveeri toormaasikamoosiga ja vaniljejäätisega.
Vasta