Sügishooaeg ja kõrvitsatoidud käivad käsikäes. Sametine kõrvitsasupp on püreesuppide klassik, mis võiks just praegusel hooajal ikka ja jälle lauale sattuda. Tegemist on päikesekollase ja maitseküllase supiga, millele sel korral toekust lisamas punased läätsed. Tänu läätsedele muutub supp toitvamaks ja ka pisut paksemaks. Soovi korral võid osa läätsi enne püreestamist välja tõsta ja hiljem supile tervena lisada. Minu peres on pere noorim läätsede suhtes pisut tõrges, seetõttu püreestasin kogu supi ühtlaseks. Nii saab pisut trikitada ja igati kasulikke läätsesid ka lastele toidu sisse peita. Võimalusel kasuta muskaatkõrvitsat, mis on tugevama ihuga ja oranžikama värvusega kui tavaline kõrvits. Kookospiima asemel võid kasutada ka rammusat koort, maitsev ja mõnus jääb supp mõlemil juhul. Kookospiimaga valmistades ja Maggi BIO köögiviljapuljongit kasutades liigitub supp täistaimse toidu alla ja sobib ka veganitele.

Sametine kõrvitsasupp punaste läätsedega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 1 kg muskaatkõrvitsat puhastatuna ja tükeldatuna
  • 8 dl Maggi BIO köögiviljapuljongit
  • 1,5 dl läätsesid
  • 400 g kookospiima
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • Serveerimiseks seesamiseemneid tšillit vm

Valmistamine

  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ning hauta sibulat mõned minutid. Lisa küüslauk ja ingver ja kuumuta veel paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, lisa ka tšillihelbeid. Lisa potti tükeldatud kõrvits ja kalla peale kuum puljong. Lase keema tõusta ja keeda ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on peaaegu pehme. Lisa potti läätsed ja keeda veel kümmekond minutit. Püreesta supp kas saumikseriga või köögikombaini kasutades. Lisa siis kookospiim ja kuumuta veel kord läib. Maitesesta soola ja pipraga, serveerides võid lisada supile kookospiima (jäta veidi kookospiima serveerimiseks), seesamiseemneid, õhukesi tšilliribasid või muud meelepärast.

Märkmed

Kui soovid, võid osa läätsesid enne püreestamist välja tõsta ja need siis serveerides supile tervena lisada.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.