Õhulise hapukooretäidisega kook on meie pere üheks lemmikuks ja tegelikult on see täiesti võrdväärne konkurent klassikalisele toorjuustukoogile. Kook on lemmik just seepärast, et tõeliselt hõrgu ja õhulise sufleelaadse täidisega kook valmib lihtsa vaevaga ja käepärastest koostisainetest. Praegu, kui värsked maasikad magusad, sobib koogi juurde kirsina tordil juurde pakkuda maasikakastet. Kui tuleb vaarikaaeg, siis vaarikakastet ja kui pohlaaeg, siis pohlakastet. Mõnus jääb see kook iga lisandiga ja pisut hapukat mahlast kastet aitab koogist parima välja tuua.

Kooki küpsetades arvesta sellega, et täidis paisub küpsemise ajal päris palju, seepärast võiks koogivorm olla kõrgete äärtega.

Õhuline hapukoorekook maasikakastmega

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 12

Koostisosad

Koogipõhi

  • 150 g jahu nisujahu
  • 100 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 1 muna
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit.

Hapukoorekiht

  • 3 muna valged kollastest eraldatud
  • 500 g hapukoort või paksemat Kreeka jogurtit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl kartulitärklist

Maasikakaste

  • 400 g külmutatud maasikaid
  • 1 dl suhkrut

Valmistamine

  • Pane jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, jahu peale tõsta tükeldatud külm või, sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta 1 tunniks külma. Võid taina valmistada ka köögikombainis.
  • Vooderda tainaga küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga ja kõrgete äärtega lahtikäiva vormi põhi.
  • Eelküpseta põhja 180-200 kraadi juures kümmekond minutit, kuni tainas hakkab hästi kergelt kuldseks värvuma ja taina pind on kuivaks muutunud.
  • Vahusta munakollased suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor või jogurt ja ettevaatlikult ka tärklis. Jälgi, et tükke ei jääks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt läbi ja kalla eelküpsetatud põhjale.
  • Küpseta vähemalt 45 minutit 180-200 kraadises ahjus. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel. Jahuta kook.
  • Maasikakastme jaoks püreesta maasikad koos suhkruga ning tõsta kastet serveerides igale koogitükile veidi maasikakastet.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.