See on nüüd üks selline toit, mida teen sageli. Ikka väga sageli. Teen just seepärast, et see on lihtne, kiire ja maitsev. Koostisosad veidi varieeruvad ja kindlasti sätin pannile ja taldrikule mõnd rohelist köögivilja, aga üldiselt on mul alati vähemalt mingi osa selle komplekti jaoks vajaminevatest algainetest kapis olemas. Selline taldrikutäis sobib hästi hommikueineks, aga sageli ka näiteks siis, kui maakoju jõuame, kõht on tühi, aga pikka vaaritamist pole mahti ette võtta. Siis polegi muud, kui kraamin aga jälle panni välja ja umbes kümne minuti pärast on toit laual.

See on kooslus, mida on hästi lihtne teha ehk siis tegelikult valmib kõik ühel pannil. Sätid aga järjest kõik komponendid pannile. Suvisel ajal alustad sellest, et jooksed enne aeda ja haarad peenralt värske suvikõrvitsa ja ürdid ka kaasa, munade eest hoolitsevad viis kana ning siis komponeerid kogu selle hääduse kokku. Praegusel ajal panen alati pannile ka noort kapsast ning sparglit, muul ajal sobib väga hästi ka lehtkapsas, mis kergelt pannil läbi praetuna munaga väga hästi kokku passib.

Pannil või sees praetud noore kapsa lohud on praegu meie kodus lausa kohustuslik toit. Nii maitsev ja nii lihtne valmistada! Muide, Tefal Unlimited sarja pannidel võid rahulikult toimetada ka metallist tööriistadega ja nii saan oma lemmikute toidutangidega rahulikult kapsasektoreid ümber keerata.

Nagu juba mainitud, on kogu selle taldrikutäie kokku kombineerimisel olulisel kohal pann, millelt kõik komponendid korraga läbi käivad. Minul on juba mõnda aega kodus kasutusel SEE Tefal Unlimited titaankattega pann, milles kombineeruvad mittenakkavus ja samas malmpannile omane ühtlane stabiilne kuumajuhtivus. Väga mugav ja kvaliteetne köögiabiline, millel võid rahulikult toimetada ka metallist tööriistadega. Antud taldrikutäis mahtus ilusti ära 28 cm läbimõõduga pannile. Suuremale pannile saad ära paigutada ka väiksema noore kapsa pea.

Tefal Unlimited panniga on õnnestumine garanteeritud. Õige kuumuse indikeerib panni keskosas olev punane kuumamõõdik ja pann ise on mittenakkava kattega ja stabiilse soojusjaotavusega

Üheks nipiks selle panniroa valmistamisel on toiduainete järk-järguline lisamine. Kui kasutan peekonit, siis sulatan sellel esmalt veidi rasva välja. Vajadusel lisan siis pannile veidi õli, aga vahel pole see vajalik. Kui peekonit ei kasuta, siis tuleks alustada sortsust (oliivi)õlist, mida esmalt pannile piserdada. Kõige pikemat kuumtöötlemise aega vajavad suvikõrvits ja kapsas. Vahel lisan sinna kooslusesse ka šampinjone. Need võib siis ka koos kapsa ja suvikõrvitsaga panna. Paari minuti pärast võib lisada muna ja kui see on veidi hüübinud, siis ka spargli ja suhkruherned. Nii spargel kui suhkruherned vajavad väga vähe kuumtöötlemist ehk siis vaja oleks lihtsalt kuum läbi lasta, aga viljad ise krõmpsuks jätta. Mina eelistan vedela rebuga praemuna, seepärast lisangi muna poole pealt. Maitsestada võib kogu seda pannitäit soola, värskelt jahvatatud pipra ja terava elamuse armastajatel ka näpuotsatäie tšillihelvestega. See võib küll puhtalt minu kiiks olla, aga minu meelest sobib siia kooslusesse terav maitse väga hästi. Tavaliselt lisan süües köögiviljadele ja munale veel adžikat ja mitte vähe 🙂

Retsepti on selle taldrikutäie puhul isegi raske tuua, aga panen pildile sätitud variandi valmistuskäigu kirjelduse siiski kirja ja siit on hea igaühel oma versioon välja töötada. Muide, väga hästi sobib siia kooslusesse ka kodujuust. Annab nii toekust kui mahlasust.

Panniroog muna, peekoni ja köögiviljadega

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

  • 1 muna
  • 3 viilu peekonit
  • 3-4 vart sparglit
  • 2 noore kapsa sektorit jäta juurika juurest lahti lõikamata
  • 3-4 viilu suvikõrvitsat
  • peotäis suhkruherneid
  • soola ja pipart
  • oliiviõli või võid vajadusel
  • värskeid ürte murulauku, tilli vm
  • Serveerimiseks adžikat

Valmistamine

  • Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Tõsta pannile peekoniviilud ja lase nendest rasv välja sulada. Kui rasva on piisavalt, pane sinna praadima kapsasektorid ja suvikõrvitsaviilud. Vajadusel võid pannile lisada oliiviõli või võid. Prae nii kapsas kui suvikõrvits ühelt poolt kuldseks ja keera siis ümber. Vahepeal keera ka peekonil teine pool. Löö pannile lahti muna, prae veidi ja lisa siis pannile veel spargel ja suhkruherned, Prae pannitäit kuni munavalge on hüübinud ja munakollane soovitud staadiumis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta taldrikule ja puista peale värskeid hakitud ürte. Serveeri kohe.
Postituse põhjustas paljuski Tefal Unlimited pann, tänu millele on panniroogade tegemine eriti lihtne ja mugav. Miks see pann on mul lemmikuks saanud, kirjutan pisut pikemalt ka SIIN postituses.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.