Ühe poti pasta on tõeline mugavusroog, kus pasta pehmeneb koorekastmes keetes. Retsept ise on lihtne ja võtmesõnaks on siin kastme sisse minev juust, millega ei tasu koonerdada. Vastavalt sellele, millist maitsenüanssi soovid pastakastmele lisada, kasuta ka mahedama maitsega või pikantsemat Džiugase juustu. Juustu sulata nii kastme sisse ja lisa ka hiljem pastale peale puistates.

Retseptis on pastakaste tehtud peekoniga, aga samas võib selle ka ära jätta ja alustada kastme tegemist või sulatamisega. Tegelikult ongi tegevuskäik ülilihtne – hauta kergelt küüslauk kas peekonirasvas või või sees läbi, lisa puljong ja koor, keeda selles pasta pehmeks, lisa siis juust ja maitsesta kogu potitäis. Nii lihtne see ongi!

Kooreses juustukastmes ühe poti pasta

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

  • 250 g fettuccine või linguine pastat
  • 3-4 viilu peekonit tükeldatuna
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • 3 dl puljongit
  • 5 dl köögikoort
  • 150 g Džiugase juustu riivituna (vali vastavalt soovile kas tugevama või mahedama maitsega juustusort)
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud peterselli

Valmistamine

  • Tõsta paksema põhjaga poti põhja või kõrgete äärtega pannile tükeldatud peekon ja lase peekonil rasv välja sulada. Võid pastakastme ka ilma peekonita teha, sel juhul lisa pannile 30 g võid. Tõsta pannile hakitud küüslauk ja kuumuta läbi, kuid ära pruunista. Kalla juurde puljong ja koor ja lisa siis potti või pannile ka pasta. Maitesta poti- või pannitäis soola ja pipraga. Lase keema tõusta, suru pasta kastme sisse ja keeda pastat kastmes, kuni see on soovitud pehmusega. Koorese kastme sees võib pasta pehmenemise aeg olla pikem kui vees keetes. Sega juurde riivitud juust, kuid jäta veidi juustu ka peale puistamiseks. Lisa pastale ka hakitud värsket peterselli. Serveeri kohe ja puista peale riivitud juustu ning viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.

Postitus sündis koostöös Džiugase juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.