Sügis on kõrvitsa hooaega ja ühe soojendava magusvürtsise kastme sobib suurepäraselt ka gyoza või pelmeeni lisand, mis sellele taimsele kastmele veidi tummisust lisab. Siin võid ise otsustada, kas tõstad gyozad kastme sisse küpsema või teed need pannil eelnevalt potikleepsu meetodil valmis nagu siin retseptis on tehtud. Kindel võib olla, et mõnus jääb see roog mõlemal puhul ja niiskete ning nukrate sügisilmadele annab selline päikesekollane roog kindlasti lohutust.

Kõrvitsa-kookoskastmes gyozad

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 200 g Viči gyozasid kana ja köögiviljadega
  • 1 sibul hakituna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 2 sl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 400 g kõrvitsat tükeldatuna
  • 5 dl köögiviljapuljongit
  • 400 g purk kookospiima
  • Veidi mett või suhkrut
  • Hakitud rohelist sibulat
  • Seesamiseemneid
  • Õli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa maitseained ning kuumuta läbi kuni need aromaatseks muutuvad. Kalla juurde tükeldatud kõrvits, lisa puljong ja kookospiim ja lase keema tõusta. Keeda, kuni kõrvits on pehme. Maitseta soola ja pipra ning tibakese mee või suhkruga. Võid gyozad nüüd otse sinna kastme sisse küpsema tõsta, aga võid need ka pannil valmistada. Selleks kuumuta pannil õli ja tõsta gyozad õli sisse küpsema. Prae neid seni, kuni üks külg on kuldne. Kalla siis pannile ca 40 ml vett, kata pott kaanega ja auruta kaane all mõned minutid.
  • Serveerides lisa hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.