Paljude jaoks on heeringas jõulude ajal kohustuslikuks toiduks, mis sobib hästi suupiste- või külmlauale. Traditsioonilisel moel tehtud heeringas on alati omal kohal, aga kui tahad midagi põnevat ja teistmoodi proovida, siis võid teha mahemagusas koores kastmes heeringat fenkoli ja rohelise õunaga. See on üllatav ja väga mõnus mahe maitsekombinatsioon, mis annab heeringale hoopis uue värvingu. Sellise heeringapurgi võid ka kingituseks pühade ajal sõpradele või perele viia. Kes heeringat armastab, oskab hinnata tõenäoliselt ka seda pisut teistmoodi tõlgendust heeringast.

Koorene heeringas rohelise õuna, ingveri ja fenkoliga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 400 g Viči klassikalist heeringat
  • 1 fenkol
  • 1 roheline õun
  • 1 sl riivitud värsket ingverit
  • 1,5 dl paksemat majoneesi
  • 1 dl majoneesi
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Nõruta heeringas ja tükelda väiksemateks tükkideks. Lõika terava noaga fenkolist õhukesed viilud. Võid kasutada ka mandoliini. Riivi õun jämeda riiviga ja ingver peenikese riiviga. Sega hapukoor majoneesi, fenkoli ja õunaga ning tõsta sinna sisse siis heeringas. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kas musta leivaga või iseseisva roana.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.