Kamatort ehk Head Vabariigi Aastapäeva

Esileht / Määramata / Kamatort ehk Head Vabariigi Aastapäeva


Kama on ilmselgelt alahinnatud ja -kasutatud toiduaine. Ta võib muu maailma jaoks olla küll täiesti arusaamatu kooslus, aga kui ikka oled korralik geneetiline eestlane, siis üht head kama ei asenda miski (millega mulle alati meenub mu ema väike fopaa, kui ta õhinal tutvustas Usbekist saabunud külalistele Eesti rahvustoite, need viisakate inimestena sõid vaikselt kannatades kama ära ja järgmisel päeval olid tubased kõhuprobleemide tõttu. Aga see selleks :)).


24. veebruar on väga õige hetk kamapakk jälle välja kraamida ja oma ürgeestlaslikkust taas tõestada (ei meie sellest kamast seedehäireid saa!).
Kamatordi idee sain leidsin Toidutegu blogist. Tundus väga põnev ja ahvatlev tort olema. Väikesed mugandused tegin töö käigus ja nii sai minu kamatort selline:
Põhi: 3 muna, 3 spl kamajahu, 1 dl purustatud mandleid (sarapuupähkleid ei olnud paraku kodus), 1 dl (tumedat) suhkrut (oletasin, et tume suhkur annab mõnusat karamellimaitset pähklimaitsele lisaks). Vahustasin munad ja poole vahustamise peale lisasin suhkru. Vahustamise lõpus lisasin pähklid ja kamajahu. Siis kogu mass võiga määritud ja lahtikäivasse vormi ning ahju ca 15 minutiks 200 kraadi juurde.
Täidis: 400 grammi kohupiimapastat, 1 pk vahukoort, 1,5 dl mustsõstra toormoosi, 1 sidruni mahl, 2 spl želatiini, 1 dl suhkrut, 4 spl kamajahu.
Esmalt pane želatiin külma veega kaetult paisuma.
Vahustasin vahukoore suhkruga, lisasin kohupiima, (toor)moosi, kamajahu ja segasin kõik ühtlaseks.
Kuumutasin madalal kuumusel želatiini kuni see oli täielikult lahustunud ning lisasin želatiin hulka sidrunimahla. Siis sega paar lusikatäit täidise veel želatiinisegu sisse ning alles siis kalla želatiin vahukoore-kohupiimasegu sisse.
Kalla täidis vormi põhjale peale ja jäta tarretuma mõneks tunniks kuni üleöö.
Kui kook on tarretunud, eemalda vormi ääred. Libista tort alusele ja kaunista riivitud kamašokolaadiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.