Lõhecarpaccio ürdiõliga

Esileht / Määramata / Lõhecarpaccio ürdiõliga

Kategooria: “Lihtne kodune gurmee”. Õige nimetus peaks tegelikult olema: “Soe lõhecarpaccio ürdiõliga”. Maitseb hästi kõigile, kes vähegi kala söövad. Toidu peamine eeldus on koostisainete värskus. Muu on kättevõtmise küsimus. Ses mõttes pühapäevaroog, et lõhe vajab veidi eelnevat seismist ehk siis tööpäeva õhtul otsast tegema hakates jääb söömaaeg tiba liiga hiljaks.


Lõhecarpaccio tegemise jaoks on vaja värsket lõhefileed, minul oli 500 grammine tükk, sellest jagub ikka suure seltskonna jaoks. Sega 2 spl Maldon soolahelbeid vm kvaliteetset soola, 1 spl suhkrut, 1 tl valget pipart ning määri lõhefileele maitseained ühtlase kihina. Pane filee küpsetuspaberi sisse, keera kilesse ja jäta vähemalt 2 tunniks külmkappi maitsestuma.
Kui filee on maitsestunud, lõika terava noaga õhukesed fileelõigud, aseta need taldrikule ja piserda peale sidrunimahla ning oliiviõli.
Pane ahju grillielemendi alla ca 1 minutiks.
Võta välja ja piserda peale ürdiõli.
Mina tegin ürdiõli nii, et võtsin tubli sortsu oliiviõli, lisasin neid ürte, mida külmkapist leida oli (seekord tüümian, till, rucola), hakkisin juurde ka veidi tšillipipart. Lisasin veidi kalakastet, sidrunimahla ja törts mett. Lasin kõik purustajas segamini.
Ja valmis see roog oligi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.