Kohupiima-mooni kook

Esileht / Määramata / Kohupiima-mooni kook

On ikka hea kook küll see mooniseemnetega kohupiimakook! Mulle, kes ma olen kehv magusasõber, maitseb väga. Eriti mõnus on mooniseemnetega rummimaitseline vahekiht. Kui tavapärasest kohupiimakoogist väike tüdimus peale tuleb, võib proovida seda varianti. Kook jääb hästi siidine ja mõnusa olemisega. Suhteliselt vähe magus (mis mulle eriti meeldib). Kes on suurem magusasõber, võib suhkru kogust suurendada.

Koogi põhja jaoks on vaja:
100 grammi võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit.
Sega rasv suhkruga kergelt vahule ning lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga koogivormi põhjale ja külgedele ning pane taigen külma täidise valmistamise ajaks.

Moonikiht:
100 grammi mooniseemneid
150 grammi toorjuustu (Farmi toorjuust)
2 munakollast
1 väike pudel Ruf’i rummiessentsi
1 spl kartulitärklist
1 dl suhkrut
1 suure või 2 väiksema sidruni riivitud koor
Sega toorjuust munakollastega, mooniseemnete, suhkru, tärklise ja sidrunikoorega. Lisa rummiessents. Kalla segu põhjale.

Kohupiimakiht:
400 grammi magusat vaniljega kohupiimapastat
100 grammi hapukoort
150 grammi toorjuustu Farmi
4 muna
1 suure või 2 väiksema sidruni mahl
3 spl kartulitärklist
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort


Sega kohupiim, toorjuust, hapukoor. Lisa munad ja sidrunimahl ning siis omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.
Kalla ettevaatlikult mooniseemne kihi peale (võid abiks kasutada lusikat ehk siis kallata esmalt lusikale, kui otse peale kallata, võib moonikihi laiali lükata).
Küpseta 175 kraadi juures vähemalt tund aega. Minul küpses 1 tund ja 20 minutit. Kui pealt kipub kook liiga kiirelt pruuniks minema, pane foolium peale ja alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et osa täidist jääb vedelaks.
Lase enne lahtilõikamist jahtuda.
Mina serveerisin mustsõstra toormoosiga. Hapumagus kaste sobis koogiga imeliselt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.