Õunakook väikese saladusega

Esileht / Määramata / Õunakook väikese saladusega

Õunakoogid on võrratud! Ilma nendega oleks maailm märkimisväärselt vaesem. See, siintoodud retsept on väga lihtne ja mõnus õunakook, kus lisaks tavapärasele õun-kaneel kooslusele on koogi sisse peidetud veel martsipan, mis muudab koogi eriti nauditavaks ja hõrguks.


Koogi idee on algselt pärit Kaarina Roinineni raamatust “Parimad kodused küpsetised”.
Koogi valmistamise jaoks on vaja:
100 grammi võid
3 dl jahu
2 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
ca 0,75 dl koort või piima (kui on vaja tainast veidi vedeldada)
ca 100 grammi martsipanimassi
3-4 haput õuna
kaneeli, (demerara vm pruuni)suhkrut.


Sega pehme või suhkruga ja kuivainetega, lisa koor ja sega niipalju, et ained ühtlustuvad. Suru tainas 24-26 cm vormi. Rulli martsipanimass vormi põhja suuruseks ja aseta taina peale. Aseta tainas ja martsipan vahepeal külma.
Lõika õunadest viilud ja lao vormi. Puista peale suhkrut (mina sabistasin demerara suhkruga üle, annab mõnusa karamellise maitse) ja kaneeli.
Küpseta ahjus ca 30 minutit 200 kraadi juures.
Serveeri kohe kuumalt – sulanud martsipan on väga mõnus ja muudab koogi hästi mahlaseks. Minu koogi kõrvale sai lisatud ka astelpaju-valge šokolaadi jäätist.

Täiendatud augustis 2011. Martsipanikogust võib julgelt suurendada (150-200 grammi) ja lihtsam on martsipan esmalt külmkapis jahutada ning siis riivida.Väga-väga maitsev jääb sarnane valmistuskäik ka ploomidega ning koogile võib peale raputada ka pähklipuru.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.