Väga lihtne hapukoorekook

Esileht / Määramata / Väga lihtne hapukoorekook

Kui mõni aeg tagasi sai blogisse lisatud SELLE lihtsa hapukoorekoogi retsept, siis see siintoodud on veel lihtsam. Enam lihtsam vist ei annagi eriti olla.

Tegelikult on üllatav, kuivõrd igapäevastest ainetest ja kerge vaevaga on võimalik väga mõnus kook kokku seada. Koogi retsept on pärit jällegi minu lapsepõlvest.
Koogi jaoks on vaja:
1 pakk tavalisi šokolaadiküpsiseid (minul olid trühvlimaitselised)
pool pakki võid
hapukat moosi (kasutasin jõhvika toormoosi, aga sobivad väga hästi ka muud)
750 grammi hapukoort
3 muna
1,5 – 2 dl suhrut
1 tl vanillisuhkrut
2 korralikku spl tärklist
soovi korral 1 sidruni mahl
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Vooderda lahtikäiva vormi (minul oli selle koguse peale 24 cm läbimõõduga vorm) põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsise-või segu põhjale. Peale laota moos.
Sega munad suhkruga lahti, kuid ära vahusta. Lisa hapukoor, vanillisuhkur, tärklis ja kui soovid, siis ka sidrunimahla. Sega kõik ühtlaseks ja kalla ettevaatlikult vormi (võid kasutada valamisel lusikat, siis ei lükka täidis põhjale laotatud moosi ära).
Küpseta ahjus 175 kraadi juurde ca 45 minutit (koogi küpsemist saad jälgida nii, et täidis muutub küpsedes matimaks. Kui täidis keskelt enam ei läigi, siis peaks olema lõpuni läbi küpsenud). Kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis võid katta vormi fooliumiga ja kuumust veidi alandada. Liiga kiirel küpsemisel on oht, et sisu jääb vedel.


Võta kook ahjust välja ja jahuta.
Nagu pildilt näha, jäi täidis mõnusalt siidine. Kook ise on väga maitsev, mahlane ja keegi ei usu, millistest lihtsatest algainetest kõik kokku segatud sai 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.