Grillitud pardi rinnafilee maasikakastmega

Esileht / Määramata / Grillitud pardi rinnafilee maasikakastmega

Saabunud on maasika hooaeg. Täna lahendasin just kastitäit maasikaid, mida mu naabrinaine mulle Lõuna-Eestist üllatusena tõi ja koduse menüü alapealkiri oli seetõttu “100 toitu maasikast”.
Toidublogijate temaatika on ka sujuvalt rabarberiteemadelt maasikateemadele lülitunud.
Ei ole minagi erand ja kuna oli plaanis grillil teha pardi rinnafileed, siis sai seltsiliseks pardile valmis keedetud maasika-apelsini kaste väikese tšillise lisandiga. Pardist ja maasikast said päris head sõbrad.

Pardi rinnafilee on üks äraültemata tänuväärne materjal grillimiseks. Ei mingit eelnevat marineerimist ja kogu valmistuskäik on ka lihtsamast lihtsam. Tulemus samas mõnusalt hõrk, mahlane, kergelt suitsune ning tarbitav nii soojalt kui ka jahtunult fileerides ja salatisse-leivale pannes.
Pardi rinnafilee valmistamise kohta üksikasjalikuma info leiab SIIT. Erinevus tegevuskäigus on see, et eelnevalt ruuduliseks tehtud nahapool tuleb panna esimesena grillile, lasta rasval välja sulada (ca 7 minutit), siis teine pool ja umbes 5 minutit. Filee fooliumisse ja kümmekond minutit rahunemiseks. Siis lõika viilud ja laota taldrikule. Mina maitsestan fileed vaid soola ja pipraga ning grillimise ajal. Sellest täitsa piisab.
Kastme valmistamiseks poolita 5-10 maasikat (sõltuvalt suurusest ja kogus oli kahele rinnafileele), aseta sortsu õli sisse pannile, lisa 1-2 spl fariinisuhkrut, 1 väike peeneks hakitud tšillipipar ja lase maasikatel veidi pehmeneda. Pressi juurde ühe keskmise või poole suurema apelsini mahl ja lase kogu sellel kooslusel veidi kokku keeda, et mass muutuks siirupiseks (ca 20 minutit keskmisel kuumusel).
Kalla kaste lahtilõigatud pardifileele ning naudi soojalt.

Paleoretsepti puhul asenda suhkur meega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.