Grillitud dolmad ürtidega marineeritud kitsejuustuga

Esileht / Määramata / Grillitud dolmad ürtidega marineeritud kitsejuustuga

Avastasime enda jaoks dolmade (need viinamarjalehtedesse keeratud ja täidisega rullikesed) grillimise võlu. Viinamarjalehed muutuvad mõnusalt krõbedaks ja grillilt lisanduv suitsune maitse muudab dolma absoluutselt suurepäraseks. Täidisena kergelt grillil sulanud ja ürdimarinaadis maitsetäiuse saavutanud kitsejuust. Väga maitsev!


Soovitan proovida kõigil, kes vähegi sellelaadsetest toitudest lugu peavad. Meie külalistest moodustatud toiduhindajate komisjon hindas seda rooga igal juhul kõrgelt.
Toit ise valmib kahes etapis: esmalt tuleb marineerida ürtides ja oliiviõlis kitsejuust ja siis tuleb marineeritud kitsejuust keerata viinamarjalehtede sisse. Tõenäoliselt annaks väga hea tulemuse ka fetajuust ning ürte võib ka rahulikult miksida just nendest, mis parasjagu käepärast. Retsept pärineb Silvena Rowe´i ” Purple Citrus & Sweet Parfume” raamatust, mis kantud vahemerelise köögi mõjudest ja kus on elegantselt miksitud Ottomanide impeeriumi piirkonna köögi paremaid palasid raamatu autori poolsete täiendustega.
Roa valmimise jaoks läheb vaja:
ca 400 grammi kitsejuustu (väga hästi sobib väike ümmargune juust, siis saab dolma jaoks parajad kettad lõigata)
oliiviõli
punt värsket basiilikut
punt värsket tüümiani
punt värsket tilli
2 küüslauguküünt
viinamarjalehti (mina kasutan purki tehtud varianti, mida ostan Prisma poest konservide osakonnast)


Haki üridid, purusta küüslauk, sega see kõik ohtra oliiviõliga. Lõika kitsejuust väikesteks ketasteks, kalla peale oliiviõli-ürdimarinaad ning lase sel kõigel ca 24 tundi marineeruda.

Järgmisel päeval võta 2 viinamarjalehte, aseta need leherootsu kinnitumise poolega vastamisi, et moodustuks suurem pind. Viinamarjalehtede keskele aseta marineerunud kitsejuust (mina lisasin veel lusikaga veidi ka ürdiõli) ja keera viinamarjaleht kokku nii, et esmalt tõsta täidisele peale alumine osa, siis keera kokku lehe küljed ning viimasena rulli dolma ilusaks “vorstikeseks”.


Grilli dolmasid kuumal grillil ca 2 minutit mõlemalt poolt.

Lisaks paku ürdiõliga määritud ja kergelt grillitud saiaviilusid (lavašš, ciabatta vms).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.