Mündised herned

Esileht / Määramata / Mündised herned

Mündised herned on meil praegu, hernehooajal, üks lemmikuid. Kergelt läbi kuumutatud herned on imeliselt magusad, mündine maitse on kui kirss tordil. Väga mõnus lihakõrvane või ka iseseisvaks kergeks vahepalaks. Maitseb kõige paremini soojalt.

Münt on kindlasti seni meil alakasutatud maitseürt. Eriti arvestades seda, kui lihtne on teda ise kasvatada. Või õigemini kipub ta pigem ise kasvama ja üsna kontrollimatult. Seda nutikam oleks münti toitudes ära kasutada, sobib ta ju suurepäraselt nii salatitesse, salatikastetesse, suppidesse ja liha maitsestamisel on münt lausa asendamatu.
Siin retseptis toodud rohelistele hernestele annab värske mündi lisamine nauditava maitseerksuse, mis ideaalselt sobib noorte herneste magusa maitsega.

Vaja läheb:
1 spl võid
väike porru (valge osa) või ca 4 vart rohelist sibulat
500 grammi värskeid või külmutatud herneid
Riivitud parmesani
Peotäis värskeid hakitud mündilehti
Soola, pipart

Haki porru või roheline sibul. Sulata panni keskmisel kuumusel või ning lisa hakitud porru/sibul. Hauta mõned minutid, kuni porru/sibul on kergelt läbi küpsenud. Lisa herned, tiba vett ning soola ja pipart maitse järgi. Kata pann kaanega ning lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7-10 minutit haududa. Võta siis kaas pealt ning hauta veel niikaua, kuni vedelik aurustub. Lisa värske hakitud münt ning sega kõik läbi. Kontrolli veel maitset, vajadusel lisa soola ja/või piprat. Riivi peale veidi parmesani ning serveeri kohe. Söö soojalt lisandina liha või grilli juurde.

Retsept ilmus juulikuises 2010 Oma Maitses.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.