Vürtsikas kõrvitsa püreesupp kookospiimaga

Esileht / Määramata / Vürtsikas kõrvitsa püreesupp kookospiimaga

Kõrvits – minu lemmik!
Üks mõnusalt pirakas päikesekollane vili ja kui palju erinevaid toite. Soolane-magus-supp-praekõrvane-saialine-pannkook-pastaline – kasutusvõimalusi on lõputult.

Võib vist tutvustada – minu uus lemmik – ingveri, karri ja kookospiimaga kõrvitsa püreesupp.
Olin juba eelnevatel aastatel takerdunud koosluse ingver-kõrvits võludesse ja tehes SEDA püreesuppi ei suutnud kunagi loobuda ingveri lisamisest. Asi oli juba nii hull, et avastasime ennast ilma ingverita tehtud supi sisse erinevaid maitseaineid lahmimas, sest maitse ei olnud ikka päris see õige. Meeldiva harjumuse jõud 😉

Viimases Oma Maitses hakkas silma vürtsika porgandisupi retsept, kus ma kiire vaatluse tulemusena porgandi koheselt kõrvitsa vastu vahetasin ja rohkem polnudki vaja, et suu juba vett jookseks. Kõik koostisosad olid kodus olemas ja sisetunne ei vedanud alt. Mõnus sametine, kergelt vürtsikas kuldkollane supp on tõeline paitus hingele just siis, kui ilm akna taga kõledaks muutub. Kui see supp sind ei soojenda, siis ei soojenda sind enam miski.
Supi jaoks läheb vaja:
ca 1 kg kõrvitsat (koorituna)
2 küüslauguküünt
1-2 sibulat
500 ml kookospiima (minul oli Rainbow toode)
pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
1-2 tl karripulbrit
500 ml kana- või köögiviljapuljongit
soola, pipart, õli, kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli.
Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa tükeldatud kõrvits, karripulber, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreeri saumikseriga. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult.
Serveeri koos röstitud kõrvitsaseemnetega ja peale niristatud kõrvitsaseemneõliga.
Juurde hauka (kõrvitsa)saia, mille retsepti leiad SIIT.

Ehh, ma jumaldan seda kõrvitsahooaega (umbes sama palju, nagu rabarberi-, maasika-, jne- hooaega).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.