Tõeliselt maitsev õunakook. Krõbe-karamelline mandlikate ja mahlane kaneeliga õunakiht on kui loodud maitsemeeli paitama.

Tosca kate on minu jaoks olnud just selline kate, mis sobib ideaalselt hapukamate viljade juurde. Poes saadaolevad toscakattega keeksilaadsed koogid on üsna lääged (minu jaoks). Hapu vahekiht muudab tasakaalu täpselt parajaks.
Taigna valmistamise jaoks läheb vaja:
2 muna
2 dl (pruuni) suhkrut
2 dl jahu
50 gr sulatatud võid
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl piima.
Vahusta munad kergelt suhkruga, lisa sulatatud ja jahutatud või, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud põhjaga lahtikäivasse vormi ning lase 200 kraadi juures ca 10 minutit küpseda.
Õunakiht:
ca 4 kesmise suurusega õuna (minul olid õunad ja ploomid pooleks)
2 spl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
poole sidruni mahl
Puhasta ja tükelda õunad. Sega sidrunimahla, suhkru ja kaneeliga. Kalla eelküpsenud taignale ja küpseta veel 10-15 minutit.
Tosca kate:
70 gr võid
100 gr mandlilaaste
1 dl suhkrut
2 spl jahu
2 spl koort
Sulata või ning sega ülejäänud katteained juurde. Kuumuta, kuni segu hakkab mullitama ja tõsta kohe siis tulelt ära. Määri ühtlase kihina õunakatte peale ning lase veel ahjus küpseda, kuni mandlikate hakkab kergelt pruunistuma.

Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Juurde sobib serveerida vaniljekastet või -jäätist.

Retsept on muudetud kujul pärit 100 Rooga sarja Rabarberikookide raamatust

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.