Kuidas lastele lambaliha maha müüa ehk burks lambahakklihaga

Esileht / Määramata / Kuidas lastele lambaliha maha müüa ehk burks lambahakklihaga

/prindi retsept/
Esmalt pean tegeva sügava kummarduse Tiinale kaugele lombi taha, kes mulle selle lihtsa ja geniaalse idee maha müüs. Nimelt sain temalt SELLE lingi koos soovitusega järele proovida.
Lambahakklihast valmistatud grillburgerite kooslus oli üsna sarnane NEILE meie lemmikutele suvel korduvalt tehtud koftadele, mida reeglina sõid täiskasvanud ja lapsed vältisid seda kui ilmselgelt mittesöödavat ollust (lambaliha, münt, koriander, vürtsköömned, öäkkk!). Ei taibanud kogu seda värki hamburgerisaia vahele peita (pitaleibade vahele torgatud kraami on nad juba õppinud kahtlustama).

Seekord alustasin sellest, et tegin lastele kavalalt silma ja ütlesin, et täna sööme burksi. Laste ilme oli kategooriast “ei-suuda-õnne-uskuda”. Algaineid hoidsin kiivalt enda teada ja ausalt öeldes ei tundud mu varateismelised ka õnnejoovastuses väga huvi hakkmassi koostise vastu.

Lohistasin välja sõprade kingitud toreda talvise abivahendi ehk tubase lauapealse grilli.

Küpsetasime koos lastega grillburgerid valmis. Vaimustus laste silmis ei lahtunud.

Juurde hakkisin salatisibulat, enda marineeritud kurki, tomatit, rebisin salatilehti. Kastmeks lisasime ehtameerikalikku Honey Mustardit, mis rohkem salatikaste kui sinep. Eestis olen seda kohanud Stockmannis.
Samal plaadil soendasime ka Fazeri hamburgerisaiu.

Tõstsin lastele taldrikule ühe saia, ühe praetud lambaliha burgeri ja lasin neil komplekt ise kokku lappida. Natuke nohisemist, siis mõni minut matsutamist ja hinnang: “Elu parim burks!”. Nüüd tulin kapist välja ja avaldasin saladuse ja …. nad kordasid kogu protseduuri olles täie teadlikkuse juures valmis lambaliha sööma!
Ma olin rahul 🙂

See imeline lambaburgeri retsept sai minu töötluses selline (ei suutnud jätta kaneeli lisamata, mulle VÄGA meeldib lammas+kaneel maitse):
500 gr lambahakkliha (minul oli turult ostetud 70% lammast + 30% noorlooma)
hakitud värsket münti
hakitud värsket koriandrit
paar hakitud küüslauguküünt
1 tl sherryt või ka näiteks brändit
1 tl valge veini äädikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (müüakse ka Meira poolt juustuköömne nime all)
1 tl pruuni suhkru siirupit
1 tl kaneeli
näpuotsaga jahvatatud vürtsi
1 tl jahvatatud paprikat
soola ja pipart maitse järgi

Hamburgerisaia või pitaleiba. Juustu (soovitavalt murendatud fetajuustu) ja salatikastet.

Sega kõik burgerite koostisained, maitsesta. Vormi märja käega peopesa suurused pallid, vajuta need lapikuks ning grilli  kuumal pannil mõlemalt poolt paar minutit. Samal grillil/pannil soojenda ka saiad. Juurde paku meelepäraseid lisandeid.

Ja uskuge või mitte, aga kordustellimus on laste poolt sisse antud. Lambaliha rokib täiega!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.