Mandli-parmesanipaneeringuga krõbedad kanapalad granaatõunakastmega

Esileht / Määramata / Mandli-parmesanipaneeringuga krõbedad kanapalad granaatõunakastmega
/prindi retsept/
Krõbedad kanafileest valmistatud suupisted on tõeliselt mahlane suutäis igal jõululaual. Pikalt keefiris marineerunud kanafilee muutub erakordselt pehmeks ning krõbe juustu-mandli paneering hoiab kogu mahlasuse kiivalt liha sees. Kanapalad maitsevad alati väga hästi ka lastele. Granaatõunakaste lisab omalt poolt veel hapukat-magusat maitset, nii et kokku moodustub tõeliselt täiuslik krõbe ja mahlane suutäis. Kes tahab lahjemat versiooni, võib kanapalad ahjus plaadil valmis küpsetada.


Eksootilise maitse eelistajad võivad paneeringus mandlipuru asendada seesamiseemnetega ning dipikastmeks pakkuda magus-haput tšillikastet.


Vaja läheb:
500 gr kanafileed
keefiri
50 gr purustatud mandleid
50 gr parmesani juustu
50 gr veidi tahedamat ciabatta vm saia
Soola ja pipart
Praadimiseks õli.
Lõika kanafilee esmalt pikkupidi pooleks ja siis ristipidi kas 6-ks või 8-ks tükiks vastavalt filee suurusele. Aseta keefiri sisse ja jätta marineeruma 24-48 tunniks.
Purusta parmesani juust, mandlid ja tahke sai blenderis ühtlaseks puruks. Lisa puru sisse veidi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Veereta keefiris marineeritud kanafilee tükke juustu-mandli-saia purus kuni need on ühtlaselt paneerininguga kaetud.
Kuumuta pannil korralik kogus õli ning prae paneeritud kanafilee tükke kuumas õlis mõlemalt poolt (vajadusel ka külgedelt) kuni paneering on kuldpruun ja krõbe. Valmis kanapalad aseta paberrätikule nõrguma, et liigne õli eraldada.

Granaatõunakastme jaoks:
Granaatõunamahla (ca 0,5 liitrit)
Musta pipart
Jahvatatud paprikat
Granaatõunaseemneid
Näpuotsaga soola
Kuumuta pannil granaatõunamahl  ja keeda madalal kuumusel vaikselt ca 30 minutit. Mahl peab muutuma siirupiseks ja paksuks ning maht peab vähenema  umbes ¾ võrra aurustuva vee arvelt. Kaste muutub veel paksemaks ka jahtudes. Maitsesta musta pipra, soola ja jahvatatud paprikaga, eriti maitsva nüansi annab suitsutatud paprikapulber. Kastme paksuse järgi tuleks igaühel ise kuumutamise aega jälgida – see sõltub nii mahla suhrusisaldusest, nõu läbimõõdust jne, seega on täpset aega raske öelda. Kui kaste muutub liiga paksuks, lisa vett, kui kaste ei muutu antud aja jooksul paksuks, pikenda kuumutamise aega.
Tulemus on hõrgutavalt magushapu kaste, mis sobib eriti hästi lihadele erksuse lisamiseks.  
Retsept pärit 2010 detsembrikuisest Oma Maitse ajakirjast

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.