Hasselbacki kartulid

Esileht / Määramata / Hasselbacki kartulid

/prindi retsept/
Lihtne, efektne ja maitsev moodus ahjukartuleid valmistada. Pidulaual näevad välja tõeliste lauakaunistajatena.
Mina teen hasselbacki kartuleid sageli praest ülejäänud rasvaga. Sel korral kasutasin pardipraest järelejäänud tüümiani-küüslaugumaitselist pardirasva, millele ei olnud enam vaja ühtegi maitseainet lisada. Väga hästi sobib ka searasv, mis on seapraest üle jäänud ning millel palju häid maitseid juba eelnevalt juures.

Vaja läheb:
sobilik kogus kartuleid, soovitavalt ühesuuruseid
praerasva, võid või õli – vastavalt sellele, mida on käepärast ja millist maitset keegi eelistab
soola-pipart
soovi korral parmesani juustu pealepuistamiseks
soovi korral maitsestamiseks muskaatpähklit, jahvatatud paprikapulbrit, ürte vm meelepärast maitseainet
Koori kartulid ning lõika terava noaga puulusikale asetatud kartulisse õhukesed tihedada viilud nii, et allosa jääb läbi lõikamata.

Pane kartulid ahjupannile, kasta kas sularasvaga, sulavõiga või õliga, asta peale foolium ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 45 minutit. Küpsemise ajal võid kartuleid veel mõned korrad rasvaga täiendavalt kasta.
Eemalda foolium, tõsta veidi kuumust (225 kraadini või kasuta ahju grillelementi) ning pruunista kartuleid 10-15 minutit, kuni isuäratava pruuni kooriku tekkimiseni. Soovi korral võid enne pruunistamist peale puistata ka riivitud juustu, mis sulab siis mõnusalt kartulile sisse. Teine võimalus on pruunistada kartuleid koos riivsaiaga, millest tekib ka krõbe mõnus koorik.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.